Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Írásban fejlõdni szeretnék,...

Írásban fejlõdni szeretnék, van erre valami tanfolyam, program?

Figyelt kérdés
Verseket írok, szeretnék fejlõdni. (Budapest)

2021. júl. 26. 19:25
 1/2 anonim válasza:
100%

Tanfolyam nem hiszem hogy van, de rengeteg módja van a fejlődésnek.

Olvass különböző típusú verseket, gyakorold őket. Probálgass különböző rím fajtákat, esetleg írj egy adott dologról. Ezt úgy értem hogy ne akkor írj valamiről amikor eszedbe jut (szóval ha a parkba eszedbe jut hogy kéne írni egy verset a kutyádról akkor írd meg ott helyben, és ne kalandoz el). Nem baj ha béna lesz, vagy nem lesznek tökéletesek a szótagszámok. Csak írj, és majd fejlődni fogsz. Különben is néha az első a legjobb ötlet.

Esetleg ha sulis vagy, beszélj az irodalom tanároddal, ő biztos tudja hogy kéne fejlődni, lehet még segíteni is fog. Esetleg keress könyveket, amiket költők irtak, az életükről, munkásságáról, hátha találsz egy-két jó ötlet.

Egyébként csinálhatod azt is hogy már megirt verseket írsz át, úgy hogy a rímek és a szótagszámok megmaradnak.

Ezen kívül fejleszd a szókimcsedet. Sokkal könnyebb egy szóra jó rímet találni ha ismersz 2000 szót mintha csak ismernél 500-at.

Nem vagyok nagyon otthon a vers írásban, szóval ezek csak ötletek. Remélem azért valamit segített

2021. júl. 26. 21:36
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nekem általában van egy füzet a táskámban, ha éppen eszembe jut valami, fel tudjam jegyezni. Egy sor, egy gondolat, bármi, aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem :)
2021. júl. 27. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!