Az MSC-k miért "lazábbak" , mint a bsc képzések?
Figyelt kérdés
Az MSC szerintem érezhetően könnyebb.Sőt, igazából sokkal érdekesebb is, mint a BSC képzés, ahol a tantárgy is sokkal több, az egész stresszesebb.
Viszont, amit észrevettem,hogy az oktatók is lazábbak.
Akik BSC képzésen keménykedtek, MSC-n sokkal megértőbbek, másként kezelik az MSC-re járok diákokat, mint azokat, akik a BSC-n tanulnak.
2021. júl. 20. 20:41
1/3 anonim válasza:
Egyrészt a bolognai rendszer miatt biztosítani kell az átjárhatóságot, tehát például gépészmérnök MSc-re nem kizárólag a gépészmérnök BSc után tudsz menni, de ha mégis így teszel, azt fogod tapasztalni, hogy a mesterképzés egy része kb. ismétlés lesz. A másik dolog az, hogy ha az első diplomád megvan, onnantól te szakmabeli vagy, nyilván az oktatók sem egy hülyegyereket látnak benned eztán, hanem egy kollégát, és ezt érzékeltetik is.
2/3 anonim válasza:
A BSc-n már kiszelektálták a népet, MSc-n olyanok ülnek, akik ezt túlélték, az alapszak sikeres elvégzésével kvázi kollégák, reménybeli PhD-hallgatók, ha olyan a szak jellege stb...
3/3 anonim válasza:
"A BSc-n már kiszelektálták a népet, MSc-n olyanok ülnek, akik ezt túlélték."
Pláne ha az alap és a mesterképzés teljesen eltérő. :D Mint esetemben, de végülis túléltem anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!