Tudnátok véleményt mondani francia/spanyol előkészítős osztályról?
Egyre inkább tetszenek ezek a szakok, érdekelne a véleményetek. Mennyire érte meg? Mennyire volt nehéz 9.-ben visszaszokni a ,,rendes,, oktatásra, illetve 0.-ban mennyire ,,lustultatok,, el?
Mennyire volt nehéz ezen az idegen nyelven tanulni néhány tantárgyat? Pl.matek, biosz, töri.
Tulajdonképpen minden érdekelne.
Szia én idén végeztem ilyen osztályban ha szeretnéd írj privátot és nagyon szívesen mesélek :)
20/L
Általában az ilyen tagozatokon nem tanulnak idegen nyelven más tantargyakat.
Tehát nincs olyan,hogy franciául/spanyolul van a matek,fizika,biosz,töri.
Csak intenzívebben tanulják a nyelvet.
#2 tévedsz, van ilyen (Általában töri+föci, de ez iskolától függ)
Nos, ezzel a szakkal kétszer szívsz :amikor elkezded a nyelvet, és mindent is keversz az angollal, a másik alkalom meg az, amikor vissza kell rázódni. Igen, nem egyszerű, de én nem bántam meg, hogy ilyen szakra jártam (mondjuk a mai eszemmel lehet németre mennék, de mindenképpen kéttannyelvűbe)
Amúgy van olyan spanyol vagy francia nyelvi előkészítős osztály is, ami nem két tanítási nyelvű. Budapesten pl. a Madách vagy a JAG indít ilyen osztályokat. Tehát a nyelvi előkészítős év után emelt óraszámban tanulják tovább a nyelvet, de a tantárgyak magyarul vannak. Szerintem a 2-est, azért pontozták le, mert ő ezeket említette.
A kérdező pedig a francia/spanyol kétnyelvű osztályokra gondolt nyelvi előkészítős évvel. ( pl. Budapesten a Kölcseyben van francia NYEK két tan., Károlyiban pedig spanyol NYEK két tan.)
Ezt csak azért írtam le, mert néhányan keverik a nyelvi előkészítős és a két tanítási nyelvű nyelvi előkészítős osztályok közötti különbséget.
Lehet,hogy van előkészítős ÉS kéttannyelvű iskolák,de sok olyan előkészítős osztály vam,ami nem kéttannyelvű.
Én most pont egy ilyenbe járok,spanyol tagozatra, előkészítő osztállyal.
De nem kéttannyelvű.
És sok ilyen van!
(2-es voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!