Mesterképzés nélkül is értékes diploma a gépészmérnök BSc?
Miért csak 6 év alatt sikerült elvégezni a 3,5 éves képzést? (Mert ugyebár 12 félévet kapsz támogatottan)
Ha még nem végeztél a BSc-vel, érdemesebb meghagynod mesterre a támogatott féléveket, mivel az alapképzés olcsóbb.
Szerintem általánosságban hasznos nagyon az MSc mert némileg feljebb kezdesz valamint jobb fizetéssel, előbb is behívnak interview-ra. Viszont Magyarországon a mester az 2 éves, nem 1 év mint nyugaton..
Mindenhol azt hallani, hogy nem ad sok plusz tudást, hacsak nem egy jó kis specializációra mész amit csak mesteren lehet tanulni.
2 milliót nem fizetnék ki zsebből mesterre, kezdj el dolgozni szerintem, vagy munka mellett csináld levelezőn.
Második BSc
Köszönöm a válaszokat!
Szia. Neked kell érezned. A diákhitelt érdemes felvenni, mert alig megy majd rá kamat.
Emellett egy picivel többet ér az MSc, mert a cég is úgy fog gondolkodni, hogy Te már nem akarsz tovább tanulni, emiatt egy minimálisan több pénzt is kérhetsz néhány helyen. Elméletileg a multinacionális cégeknél az MSc többet is ér. Levelezőn, munka mellett ha találsz olyan állást ahol tudod csinálni érdemes, nem lesz nehezebb, mint a BSc(könnyebb), de el fogja venni a szabadidődet. Új anyagot pedig fogsz tanulni csak nem sokat. Viszont ha másik szakirányra mész, mint a BSc, akkor tuti fogsz újat tanulni.
Én például gépész BSc + létesítmény MSc-s vagyok, de most vagyok a gépész MSc felénél, levelezőn. Én kb. saját megnyugvásra csinálom a gépész MSc-t, meg azért a plusz tudásért amit ad néhány tantárgyból. Ha fiatal vagy és nincsen mellette senkid érdemes nekilátni minél előbb, én úgy vagyok vele, hogy 30 éves korom előttig le akarom tudni(most vagyok 28), utána már nem annyira szeretnék tanulni (aztán lehet lesz más ami érdekel, szinten fizetősön).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!