Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mesterképzés nélkül is értékes...

Mesterképzés nélkül is értékes diploma a gépészmérnök BSc?

Figyelt kérdés
(Akik tovább tanultak) Nagyon sok hasznos tudást szereztetek az MSc-n? Lehet hallani, hogy mester nélkül nem mérnök az ember. Ez igaz? Elfogynak a féléveim és 4*500 ezer forintot nem tudom mennyire lenne érdemes kifizetni érte. Tapasztalattal nem érek többet, ha sikerül BSc után elhelyezkedni valahol? Előre is köszönöm a válaszokat

2021. júl. 17. 14:36
 1/8 anonim ***** válasza:
9%
Hát az álláspiacon sokkal rosszabb feltételekkel indulsz, ha nincs MSc-d....
2021. júl. 17. 14:47
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Miért csak 6 év alatt sikerült elvégezni a 3,5 éves képzést? (Mert ugyebár 12 félévet kapsz támogatottan)

Ha még nem végeztél a BSc-vel, érdemesebb meghagynod mesterre a támogatott féléveket, mivel az alapképzés olcsóbb.

Szerintem általánosságban hasznos nagyon az MSc mert némileg feljebb kezdesz valamint jobb fizetéssel, előbb is behívnak interview-ra. Viszont Magyarországon a mester az 2 éves, nem 1 év mint nyugaton..

Mindenhol azt hallani, hogy nem ad sok plusz tudást, hacsak nem egy jó kis specializációra mész amit csak mesteren lehet tanulni.

2 milliót nem fizetnék ki zsebből mesterre, kezdj el dolgozni szerintem, vagy munka mellett csináld levelezőn.

2021. júl. 17. 14:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Második BSc

Köszönöm a válaszokat!

2021. júl. 17. 14:57
 4/8 anonim ***** válasza:
96%
Akkor van két BSc-d, nem tudom mennyire egymástól távol eső területen, és nyilván jobb lett volna egy területen a BSc+MSc főleg mivel a legtöbb esetben csak az egyik területen dolgozol, de én így a te helyzetedben már nem foglalkoznék a mesterrel. Legalábbis most nem. Kicsit elszakadnék már az egyetemtől, és a CV-dben eleve jól mutat a két diploma. Tedd jégre a dolgot, és ha nem sikerül elhelyezkedni vagy igényli a munkahely, akkor majd vissza mész megcsinálni a mestert.
2021. júl. 17. 15:06
 5/8 Vodafonelive ***** válasza:
96%

Szia. Neked kell érezned. A diákhitelt érdemes felvenni, mert alig megy majd rá kamat.

Emellett egy picivel többet ér az MSc, mert a cég is úgy fog gondolkodni, hogy Te már nem akarsz tovább tanulni, emiatt egy minimálisan több pénzt is kérhetsz néhány helyen. Elméletileg a multinacionális cégeknél az MSc többet is ér. Levelezőn, munka mellett ha találsz olyan állást ahol tudod csinálni érdemes, nem lesz nehezebb, mint a BSc(könnyebb), de el fogja venni a szabadidődet. Új anyagot pedig fogsz tanulni csak nem sokat. Viszont ha másik szakirányra mész, mint a BSc, akkor tuti fogsz újat tanulni.

Én például gépész BSc + létesítmény MSc-s vagyok, de most vagyok a gépész MSc felénél, levelezőn. Én kb. saját megnyugvásra csinálom a gépész MSc-t, meg azért a plusz tudásért amit ad néhány tantárgyból. Ha fiatal vagy és nincsen mellette senkid érdemes nekilátni minél előbb, én úgy vagyok vele, hogy 30 éves korom előttig le akarom tudni(most vagyok 28), utána már nem annyira szeretnék tanulni (aztán lehet lesz más ami érdekel, szinten fizetősön).

2021. júl. 17. 18:37
 6/8 anonim ***** válasza:
97%
A gépészmérnöki diploma mindenhogyan értékes, ha nem csak egy papír, hanem van mögötte valós tudás. Ismerettségi köröm + álláshirdetések sokéves nézegetése alapján + saját taoasztalatból én azt mondanám, hogy vannak olyan állások, ahol elvárják a mestert, de ez egyáltalán nem általános, BSc-vel is lazán el tudsz helyezkedni. Viszont valamivel magasabb kezdő fizetésre számíthatsz, ha van, illetve egyes komolyabb szaktudást ifénylő munkakörökbe (pl szimulációs mérnök) bizony előfordul, hogy kérik. Viszont kezdőként ezerszer többet ér a szakmai tapasztalat, mint a mesterdiploma. Rövid távon biztos többet érsz vele, ha a következő 2 évet munkával töltöd, mintha egyetemen. A későbbi, levelezős elvégzésen azonban akkor is komolyan gondolkodnék. Én januárban végeztem MSc-n, de olyan helyen dolgozom, ahol nem elvárás, a szakmai tapasztalat viszont annál inkább, amit a mesterképzés utolsó évében, részmunkaidőben szereztem ugyanennél a cégnél. Illetve BSc végén dolgoztam szintén részmunkaidőben multinál, ott nagyon kapacitáltak, hogy maradjak végzés után, ne menjek mesterre. Nem tetszett a cég, meg volt még elég állami félévem, így én végül beneveztem rá. Direkt más szakirányra mentem, így azért tanultam értelmes és hasznos új dolgokat is, viszont így is volt bőven olyan tárgy (pl 2 félév matek...) ami nem sokat adott hozzá az életemhez :D 24/F
2021. júl. 17. 19:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. júl. 18. 17:27
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, őszintén szólva ez egyénfüggő. Én is gépészmérnök BSc-n vagyok, de én nem szeretnék MSc-re továbbmenni. Nem akarok kiégni, plusz ahol én lakok, nem jelent annyival többet a munkaerőpiacon. Helyette elkezdek a lehető leghamarabb gyakornokoskodni, hogy bedolgozhassam magamat egy céghez, megismerjem a munkafolyamataikat, a szokásokat, az eljárásokat, aztán diploma után biztos helyem legyen nálunk.
2021. júl. 20. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!