Most érettségiztem és szeretnék tovább tanulni full 2-lett a érettségim leginkább a "üzletember" szakma vonz de nem tudom,hogy el-e tudnám kezdeni a ilyesfajta szakmát vagy hasonlót okj-s ként?Vagy pénzel foglalkozni szakma amire van kereslet?
De ha üzleti téma érdekel,menjél nyugodtan kereskődnek piacon.
Ha van ismereted,bicskákal hamar pénzt kereshetel,meg arany gyűrűkkel
10, Három szakma jelenleg, a negyedik épp folyamatban, egy technikusi. Ezután egyetem, 8 féléves szak, miután el is fognak helyezni dolgozni, és kötelező is lesz ledolgoznom nyolc évet közszolgálatban.
Ha a szakirányú alatt azt érted, hogy nem kemény fedeles, kék bizonyítvány, akkor igen. Van egy szakmám, amit az érettségi mellé kaptam, és zàradékként szerepel, az a szakmám igazából nem is érdekel, egy percet nem dolgoznék benne, mert utálom, tanulni is utáltam, meg egyébként sem ér egy lyukas garast sem. Ezek a zàradékok általában semmit nem érnek egyébként sem. Ettől függetlenül szakmànak számítanak.
A többi szakmám mind kék, kemény fedeles bizonyítvány, amikhez úgy érzem, hogy értek is, és mind jó szakma. Viccesen "polihisztornak" szoktak nevezni, mert eléggé eltérő bizonyítványok, más-màs iparàgban, de engem sok minden érdekel, és úgy vagyok vele, hogy jó hogy ha az ember több dologhoz is ért. Szeretem az építőipari szakmámat, és a specializàlt gép- és járműgyàrtàs területén is otthon érzem magamat. Nem foglalkoznék életem végéig egy szakmával, az nem nekem való. Így meg legalább tudok vàltogatni, ha megunom a jelenlegi pozíciómat. Ismerek egy embert akinek nyolc szakmája van, na ő tényleg mindenhez ért, és azért pénze is van bőven, én még ezt a szintet egyelőre azért nem értem el, de lehet egyszer el fogom, nem tudom. Szeretem azt tanulni ami érdekel, és ha munka mellett van rá időm, akkor miért ne? Valaki szerint épp ezért vagyok hülye, mert már túl sokat tanulok, jelenleg is, mint írtam nyelvvizsgàra készülök, emellett emeltre tanulok, meg van tanuló jogviszonyom is, mert technikusin vagyok, persze mindezt munka mellett. De nem igazán érdekel, hogy ki és mit gondol erről. Tanulok, hogy a jövőben tudjak válogatni a munkahelyek között, és ne csak a gyári sori munka maradjon(csináltam egy pár hétig én is, és elég is volt, de nem nézem le azt sem, aki ott dolgozik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!