Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van aki mostanában tanult...

Van aki mostanában tanult kisállat asszisztens szakmát?

Figyelt kérdés

Érdekelne hogy miből áll egy ilyen képzés és hogy mégéri-e beruházni rá?

Esetleg valakinek valami tananyag nincs hozzá?

2021. júl. 11. 18:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A sima érettségivel kamillázni fogsz bizonyos dolgokon. Es bizonyos szakfeladatokat amit rabizhatna egy aszisztensre is az állatorvos azt nem fogod tudni megcsinalni.

Kepzeld egy egzoterikus allatorvos szakosodas is kb. 2 év de ott azt is megtanuljak hogy vegyen vért egy delfintol mert nem mindegy. Ha rosszul vesz vért vagy rosszul adja be az injekciot akkor a delfin hatso uszonyanak egy resze fogja banni.

Egy aszisztensi kepzesen megtanulod hogy adj be szakszeruen egy tablettat es egy injekciot is. Persze elmagyarazhatja az allatorvos de a miertek megvalaszolasara vagy lesz ideje vagy nem. Viszont a paciensek gazdijainak tudnia kell a miertekre valaszolni es akkor is ha valamit tévesztett a szakkepzetlen aszisztens.

Akik pl. Szakkozepbe szakmailag tanultak dolgokat annak oké de annak is van igenye tovabbkepzesre, mert ugyan belerázódik de azert egy aszisztensi munka masabb, egy sima erettsegivel vagy zseni leszel es mindent fogsz tudni vagy nem.

Amugy en tobbre emlekeztem akkor olcsobb lett? A murmuczok is majd fél milla.

Amugy azt is lehet hogy jelentkezel aztan rabeszeled a fonokod hogy irasson be a suliba.

2021. júl. 13. 14:05
 12/20 anonim ***** válasza:

Nagyon meleg van bocsi. 😂 Egzoterikust írtam 😂😂😂😂😂😂

* Egzotikus állatorvos

2021. júl. 13. 18:08
 13/20 A kérdező kommentje:

Igen értem en a meleg ellenére is 🤭😂

Amúgy itt aki nalunk allatorvos neki tenyleg csak a munkához valo asszisztalasra van szüksége persze a segedek mutetkor is segitenek de eddig egyikojuk sem rendelkezik végzettséggel.viszont az egyik legalább 2 evig tanult a szakbai suliba de nem vizsgázott le

2021. júl. 13. 18:43
 14/20 anonim ***** válasza:

Pedi mutenel lehet jol jonne neki egy szaksegitseg. Pl. Tartani kene az erfogot es stb es stb.

Ertem en amit irsz de mindenkeppen jo ha szakmailag is tud egy aszisztens mert az oriasi segitseg egy állatorvosnak.

2021. júl. 13. 19:00
 15/20 anonim ***** válasza:
Es elony is azokkal szemben akiknek csak erettsegijuk van.
2021. júl. 13. 19:01
 16/20 anonim ***** válasza:

Kerdezo ne haragudj de itt fekszem torolkozovel a nyakamba olyan meleg van mar megint elirtam basszus.

* Pedig

2021. júl. 13. 20:09
 17/20 A kérdező kommentje:

Semmi gond 😂 sokszor én iss mellé gépelek

Tény h előny ha van végzettség csak félek h kidobott pénz lenne..

Pedig nagyon érdekel ez a dolog mindigis érdekeltek az állatok,aki nálunk meg rendel állatorvosi ként nagyon rendes

2021. júl. 13. 20:38
 18/20 anonim ***** válasza:

Szerintem jelentkezz a munkahelyre, és később ha van igényed rá, akkor tudsz tanulni. Szerintem semmiképpen sem pénzkidobás. A tanulás soha se pénzkidobás, mert amit tanulsz soha nem tudható hogy hol fogod hasznosítani életed során. Jó nyilván az sem mindegy, hogy milyen állatorvoshoz jelentkezel, mert pl. egy gazdasági állatokra szakosodott állatorvosnál a kisállatorvosi asszisztensi képzésed kevés lenne, bár gondolom segítene szakkönyvekkel és a gyakorlatban, hogy hogy tudsz neki segíteni, de talán bizonyos dolgokba könnyebben belerázódnál, de ugyanakkor bizonyos dolgokba meg nem. Pl. problémás ellésnél pl. egy ellető készülék használatának a látványa, egy szimplához erősnek is kell lenni, de ma már mechanikai ellető készüléket is használnak ami gondolom kevésbé fittebb állatorvos és segédje is könnyebben tud használni.

És kérdés mennyire van gyomrod a parazitológiához.

Mert az kisállatoknál is előfordul, és szerintem azt tanulják asszisztensek is, legalábbis szerintem logikusnak kéne lennie, hogy tanulják ott.

Amúgy hogy jött hogy te állatorvos asszisztens szeretnél lenni? Szabad megkérdezni? Csak kíváncsi vagyok a motivációdra.

2021. júl. 14. 11:02
 19/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó.

Igazad van a tanulás sosem felesleges csak azért nem mindegy h mennyit fizet az ember főleg ha nem is feltétel csak előny.

Persze nem minden helyen.

Igazából mindig is nagyon szerettem az állatokat és szeretnék segíteni neki, és mindig érdekelt is ez a dolog.mikor nálunk megnyílt a kis Rendelő már akkor eljatszottam a gondolattal hogy en bizony az állatorvos mellett szeretnék dolgozni és segíteni a munkáját.ez egy olyan hely ahol azt csinalhatnam amit szeretek és olyan lényekkel akik ránk vannak utalva.

2021. júl. 14. 11:25
 20/20 anonim ***** válasza:

Ezért írtam, hogy tanuld akkor mikor nem érzed úgy, hogy pénzkidobás. Én tudom miről beszélsz nyugi, azért nem olcsó, de azért azt is tudni kell, hogy reális az a 300 ezer forint, és még mindig olcsóbb, mint a másik helyen. De azt is írtam, hogy bizonyos állatorvos, képzéseket is támogat a saját asszisztensének.

Én speciel ha állatorvos lennék saját praxissal, és tehetséges lenne a tanulatlan asszisztensem, és megtehetném magyarán bőven lenne pénzem, bejáratott visszatérő páciensekkel, akkor támogatnám hogy tanuljon ilyen képzésen, és lehet nálam feltétel lenne, ha odajön dolgozni, akkor tovább képzésre is kellene mennie. De ha nagyon tehetséges lenne, akkor meg hátha később kedvet kap az állatorvosi képzéshez is, de magam miatt is, mert hát nekem se mindegy, hogy mikben tud segíteni, de egy tehetséges asszisztensnél azt gondolnám, hogy vétek lenne ha egy ilyen tehetség elkallódna és vegetálna egy asszisztensi munkakörben.

Szerintem olvasgass szakirodalmat. Aztán később ha van igényed rá, akkor tudsz később is tanulni.

2021. júl. 14. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!