Saját könyvelő iroda, mi kell hozzá?
Sziasztok, később könyvelőként szeretnék elhelyezkedni. Ha van elég tőkém indíthatok egyből saját irodát?
Mi fog majd kelleni hozzá? Mérlegképes könyvelő OKJ? Vagy kell egyetem / főiskolai végzettség is?
Áhh, hát mostmár ezt is tudom:D
Hm, akkor a pénzügy és számvitel szak nem is kötelező? Elég ha megvan a tudás és nem kötelező erről is a papír? (Nyilván csak erre értem, a többi dologra természetesen kell a papír)
A mérlegképes könyvelői végzettség egy pár vizsga teljesítése után bizonyítvánnyal igazolható (papír), plusz három év elteltével kell egy pár kreditpont teljesítése után (ezek nem vizsgásak, általában meghallgatsz pár előadást és megvan) egy regisztrációt kezdeményezni, amit a Pénzügyminisztérium vesz nyilvántartásba (szintén "papír"). Ezt követően minden évben teljesítened kell pár szükséges kreditpontot (szintén vizsga nélkül, továbbképzések formájában), különben nem maradhatsz regisztrált mérlegképes könyvelő. Ami ezen felül vár rád, az a vállalkozásoddal kapcsolatos teendők.
A pénzügy-számvitel egyébként azért jó, mert szerzel egy gazdasági diplomát, és a diplomával jelenleg további vizsgakötelezettség nélkül jár a mérlegképes könyvelői végzettség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!