Szeretnék beiratkozni pszichológia szakra, hogyan vágjak neki?
Azt írtam, hogy úgy tudom csökkenni fog a nyelvvizsgáért kapható pont:)
Azt viszont nem tudtam, hogy neki csak duplázni lehet:) Örülök, hogy kijavítottál:)
Azt hiszem most már minden infó a helyére került:D
Amúgy azért mondtam a nyelvvizsga+gyes kombót, mert ha 480 marad a max ponthatár és 28-at kap a nyelvvizsgáért, akkor csak 2 pontot veszít (80 helyett 78 pont). Viszont egy középszintű érettségi lényegesen könnyebb, mint egy emelt, így szerintem csak nyer vele.
Persze ha 500 lesz a ponthatár, akkor ez nem érvényes. De úgy tudom egyelőre marad a 480 max pont, és csak a nyelvvizsgáért kapható változik. Tudsz erről vmit?
11:01 vagyok.
"köszönöm szépen az utolsó bíztató mondatodat, miszetint arra sem vagyok képes, hogy infót gyűjtsek a neten."
Miért, nem ez az igazság? felvi.hu, a google első helyen dobja ki, ha beírod azt, hogy "felsőoktatási jelentkezés". Mit lehet ezen elrontani? Lehetsz akár Bill Gates is, ha nem tudod használni a google-t, weblap-fejlesztőként sem lehetsz túl sikeres.
"mert a felsőoktatási oldalakon olyan rövidítések vannak, hogy azt se tudom, mit akarnak mondani."
Ezek is mind-mind el vannak magyarázni a felvin.
"Sajnos nem olyan környezetben nőttem fel, ahol bármit is lehetett hallani ezekről, a szüleim 1 percet nem foglalkoztak velem sosem, így sajnos mai fejjel kezdek rájönni, mi is legyek valójában, mert amit eddig csináltam melót (10 éve), az már nem az én világom."
Ha ez megnyugtat, az én szüleim általános iskolát végeztek, apám meg negyedéves koromban képes volt megkérdezni, hogy végülis én milyen szakra is járok... Mondjuk úgy, hogy a továbbtanulás olyannnyira nem volt téma nálunk, hogy apám a mai napig azt hiszi, hogy a diplomások automatikusan doktori címet kapnak, és állandóan azt kérdezi, mikor leszek már "doktornő". Nem jut el addig, hogy nem leszek az.
"Az érettségit is úgy tettem le, hogy fogalmam nem volt, mihez kezdjek, ráadásul akkor már rég nem a szüleimmel laktam, mert 16 évesen elmenekültem otthonról (6 éve érettségiztem)."
Voltak osztálytársaid, nem? Tanároktó, és tőlük is lehetett volna kérdezni. Ami a kellemetlen, az az, hogy már régen nem úgy számolják a pontokat, mint hat éve (akkor 123 pont volt a maximum).
"Ja még annyit arról, hogy hogy akarok egyetemre menni, ha a netet se tudom használni: sok egyetemista ahhoz is buta, hogy a boltban vegyen egy kiló kenyeret."
És te is ilyen buta akarsz lenni?
"Vagy a kedvencem: amikor a 22 éves egyetemista ismerősömet anyuciék kiküldték Londonba nyelvet tanulni és reggeltől estig bulizott, úgy jött haza, hogy ott minden olyan szép meg jó, ő ott fog élni. Na ezen akkorát röhögtem, a csajnak eszébe nem jutott, hogy ahhoz, hogy ő ott éljen és úgy, ahogy azt az alatt a pár hónap alatt tette, dolgozni is kell. És persze kinti viszonylatban lehet, h több a fizetés, de a megélhetés is. Szóval nagyon sok egyetemista (tisztelet a kivételnek) azt sem tudja, mi is az élet, de azért ők értelmiségiek."
Azért mondod ezt, mert még sosem éltél külföldön. Lehet, hogy okosabb az a csaj, mint ahogy hiszed.
Jó, most már eleget aláztátok szegényt, elég lesz.
Azért ha vki régi rendszerben érettségizett és nem igazán tud semmit a felsőoktatásról, akkor elég nehéz lehet kiigazodni. Piszkáljátok inkább azokat, akik most fognak érettségizni és továbbtanulni, mégse tudnak semmit.
Én sem szeretem, ha vki nem képes utánanézni a dolgoknak. De ez tényleg viszonylag összetett dolog, így egyszerűbb volt segítséget kérni.
Azért nem biztos, hogy a pszichológia az, amire te gondolsz, az egy nagyon kemény, száraz tudomány. Mielőtt jelentkezel, vegyél egy Általános pszichológia című könyvet, az Osiris kiadónak van, (ne ilyen szórakoztató népkönyvet), hogy megnézd, hogy ez kell-e neked. Figyelem, gondolkodás, emlékezet, agyműködés, ilyenek.Találtam általános p. kidolgozott szgorlati tételeket, hát a névelőket értem belőle.
És a magas szintű angoltudás alap.
Ha gyerekeknek akarsz segíteni, inkább szociális munkásnak menj, a gyerekvédelemben elhelyezkedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!