Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek baj ha 12. -ben...

Szerintetek baj ha 12. -ben valaki magántanuló lesz?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy régebben imádtam suliba járni, de gimnázium eleje óta nagyon megutáltam. Nem érzem jól magam az osztályban, mindenki mindenkit kibeszél, néha szívatnak.

Van egy fiú, aki kifejezetten bántóan viselkedik velem, lenéz, és utál, de nem tudom miért teszi ezt. Más értékrend szerint élek, mint az osztálytársam. Nem vagyok nagy partiarc, és "nagyivó". Szeretek elmélyülni, egyedül vagy kisebb, igazi baráti társaságban lenni. És más dolgokat tartok fontosnak: most 1 évem van arra, hogy bekerüljek egy szuper egyetemre, nem szeretném elbaltázni. Eddig nem tanultam olyan jól, talán azért, mert ilyen nemtörődöm társaságban vagyok, és lusta lettem. Pedig előtte kitűnő voltam.:(

De a lényeg, hogy nem érzem jól magam, bizonyos tanárok pedig eszméletlen szigorúak, görcse berándult gyomorral indulok suliba, sokszor kapok sírógörcsöt is. Itthon biztonságban érzem magam, de ha a suliba kell menjek...Egyszerűen leírhatatlan...nagyon félek, rettegek attól, hogy megint mivel fognak holnap szívatni, vagy melyik tanár éget be felelésnél.

És ma megfordult a fejemben az, hogy mi lenne ha magántanuló lennék. Egyedül, csöndben, nyugalomban tudnék nyugodtan készülni az érettségikre, több időm jutna más dolgokra is.

Szerintetek érdemes?

2010. aug. 26. 22:33
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
Szia! Neked nem a társasággal, hanem a tanárokkal van bajod. Utálom ezeket a terrorizáló tanárokat, fel nem tudom fogni mire jó beégetni a gyerekeket, tilos is és hatalmas bunkóság. A szorongásod túlzás is lehet, én elmennék egy pszichológushoz és hidd el nekem, otthon negyedennyit nem tanulnál :)
2010. aug. 26. 22:35
 2/9 anonim ***** válasza:

Bajnak nem baj.

Amúgy én is voltam így, nem bírtam suliba menni, sírógörcsöt kaptam ha el kellett indulnom, nem is jártam be egy darabig... aztán átmentem levelezőre egy felnőttgimibe. Csak akkor ajánlom viszont, ha van kellő motivációd hogy tanulj magadtól, különben nagyon le lehet maradni, az meg nem jó, pláne hogy gondolom most érettségizel majd.

2010. aug. 26. 22:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Erre, mint pedagógushallgató csak azt tudom mondani, hogy azt kell tenned, ami leginkább segít abban, hogy jó eredménnyel leérettségizz. Fontos, hogy kellemes közegben tanulj és ha ez nem jön össze az iskola szoros keretein belül, jobb ha váltasz. Vagy sulit, vagy tanulási módot. Magántanulónak lenni kissé költséges... Rendszerint magántanárt kell fogadni, aki segít neked elmagyarázni a tananyagot, segít felkészülni, leellenőrzi és értékeli a munkádat, tanácsokat ad, hogy miből kell még készülnöd. Beszéld ezt meg mindenképpen a szüleiddel, hiszen a dolgok anyagi része őket terheli. Bár pszichológiailag elleneznem kéne a magántanulást, ugyanis jót tesz a személyiségnek, mert ránevel a csoportmunkára, kompromisszumra, stb. De szerintem sokkal fontosabb az, hogy olyan környezetben tanulj, ahol nem bántanak.

Végső esetben jó megoldás, ha magántanuló leszel, de érdemes más lehetőségeket is kipróbálni. Pl. egy beszélgetés az osztályfőnököddel. Hátha ő közben tud járni az érdekedben.

2010. aug. 26. 22:42
 4/9 A kérdező kommentje:

én itthon nagyon szívesen és nagy szorgalommal tanulok. csak a suliban elmegy a kedvem, fáradtan érek haza, vagy a suliból valami hatás elveszi a figyelmem

de most nyáron sokat tanultam itthon, egyáltalán nem unalmas, szuperül elvagyok. nincs senki aki idegesítene, van időm mindent alaposan átrágni, rögtön utána olvashatok egy adott témánál. tehát az itthoni tanulással nem lenne probléma, sőőőt:):)

2010. aug. 26. 22:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha már 3évet kibírtál szerintem fölösleges és rohadt nehéz is. Félévente osztályozó vizsgát kell tenned, ott sem fognak édelegni veled a tanárok és erre mind magadtól kell felkészülni. Tehát az utolsó osztályozók júniusban vannak, tökre az érettségi határán. Egyébként én egy percet nem tanultam érettségire és nagyon jó lett, tehát nem egy iszonyat nagy feladatra kell gondolni, de szerintem rosszabb mindent egyedül végig csinálni.
2010. aug. 26. 22:44
 6/9 A kérdező kommentje:

az osztályfőnökre nem nagyon lehet számítani...

egyszerűen utálom az osztályom, mindenkivel nyitott voltam, hátha hasonló gondolkodású. lettek is jó barátaim, de kihasználtak, és most csak felszínes a kapcsolatom mindenkivel. a tanárok meg... csak hab a tortán.

2010. aug. 26. 22:47
 7/9 anonim ***** válasza:
76%

Hülye'ég.

Egyrészröl otthon úgy se tanulnál, másrészt most kell megtanulni kiállni magadért.

A munkahelyeden se mondhatod hogy jaj itt mindenki milyen szemét és te otthonrol dolgozol.

Ha valaki beszól nyisd ki a szád és küld el a jó édes anyá....

2010. aug. 26. 22:47
 8/9 A kérdező kommentje:

22:47

ez nagy volt:D de igaz is...

voltak ilyesmi jellegű próbálkozásaim, de másnaptól újrakezdték. meg a tanároknak mit mondjak?

áhh nagyon rossz az egész, olyan kár, hogy nem váltottam akkor sulit, amikor kellett volna, én mindig kifogom ezeket a figurákatXD

2010. aug. 26. 22:50
 9/9 anonim ***** válasza:
én voltam magántanuló. ez csak azok szerint jó dolog, akik sosem voltak azok. biztos lehetsz benne, hogy rosszabb eredményt érsz el az érettségin, mintha nappalin járnál. arról nem beszélve, hogy egyetemen ugyanúgy közösségbe leszel, ráadásul ott lehet, hogy együtt is kell majd laknod koleszba olyanokkal, akiket nem bírsz majd. szóval az én véleményem, hogy ne légy magántanuló. ilyen az élet, néha nehéz. ki kell bírni...
2010. aug. 27. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!