Egy fogorvos munkája mennyire megterhelő?
Lelki oldaláról nem tudok, de szerintem itt nem vállalsz túl nagy felelősséget. Igen, elb**zhatod az arcideget, igen félrekezelhetsz, de nem élet-halál között van egyetlen páciensed sem, a kezeid között sem fognak a te hibádból meghalni. Van rajtad felelősség, de messze nem annyi, mint egy sebészen.
Fizikailag meg baromi sokat állsz, miközben aprólékos munkát kell végezned egy apró fogon, ami egy apró szájban van (mai napig nem értem, hogy fér be annyi minden egy páciens szájába, nagyon ügyesen megoldják, de biztos nem egyszerű). Van aki ül, de nyilván nem egy támlás széken, hanem a páciens fölé kell hajolni, a kezeidet is tartani kell. Szerintem fizikailag fárasztó.
A munkahét meg attól függ, hogy ki vagy és hol dolgozol. Milyen területen (fogszabályzás, szájsebészet stb.) és milyen pozícióban (alkalmazott, vagy épp a vállalkozás tulajdonosa).
Az én fogorvosom 5 gyermek édesanyja, közöttük vannak ikrek is. Férje szintén fogorvos. Szerintem nagyon jól megoldják, különben nem vállaltak volna ennyit.
Én nem látom, miben akadályozna ez a munkakör egy családanyát. Túlóra mindenhol van, itt is.
Hivatás ügyében csatlakozom az első válaszolóhoz. A szakma, foglalkozás nem hivatás. A hivatás az személyes elköteleződés, nyomós okból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!