Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Közép suliban 4.75 az átlagom....

Közép suliban 4.75 az átlagom. Szerintem ezzel lehet menni egyetemre. szerintetek? érdemes megpróbálni?

Figyelt kérdés
Válaszokat köszi.

2021. júl. 4. 07:49
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Persze, hogy érdemes, de a legtöbb majd úgyis az érettségi eredményeiden fog múlni.
2021. júl. 4. 08:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A jó középiskolai eredményeid indulásnak nem rosszak. Ám nemcsak a középiskolai osztályzataid, hanem az érettségi eredményeid, továbbá esetleges nyelvvizsgák is számítanak majd. Ezenkívül attól is függ, hova akarsz bejutni, hiszen van jó néhány olyan szak, ahol rendszeresen 280 pont a bejutási határ, míg van, ahova 430 pont sem elég. Nézd meg a felvi.hu oldalt, ahol részletes leírást találsz a pontszámítás módjairól és az elmúlt évek ponthatárairól.
2021. júl. 4. 08:28
 3/8 anonim ***** válasza:
62%

(„középsuli” egybeírandó. Szívesen!)

Átlag sehova se számít. A felvételi tárgyakra gyúrj, legyen emelted! A többi tárgyból elég a 2-es.

2021. júl. 4. 08:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Van egy olyan számítási mód, ahol beszámítanak a középsulis eredmények is, szóval nagyon jól jöhet ez az átlag. :) Ne hallgass az előzőre. És akkor nem csak a két felvételi tárgyra kell rágyúrni. Ha minden tárgyból a 100%-ra törekszel, az azért is hasznos, hogyha esetleg a jövőben irányt váltanál, nem kell újra érettségizned.
2021. júl. 4. 22:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ, hogy ez az átlag az összátlagod vagy csak az érettségi tárgyak átlaga, az utóbbi az, ami számíthat. Van, hogy pont az a pár pont kellene, ami az átlagból jön, de összeségében jó átlag. Az érettségi tárgyakból 4-et biztosan tudsz már jóval előre, mert ezek kötelezőek, ezekre érdemes is figyelni. Nyelvnél középiskolára kirajzolódik kb, hogy melyiket választod. A választott tárgy miatt, ha esetleg van valami elképzelésed akkor felvin meg tudod nézni, hogy oda mi kell, de ha nem tudod vagy bizonytalan vagy olyankor nem érdemes elhanyagolni egyik tantárgyat se. Arra figyelj, hogy a természettudományos tárgyak közül legalább egynek legyen jó az átlaga.
2021. júl. 11. 02:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Ezek mind érettségi tantárgyak úgy lett ennyi az átlagom :D
2021. júl. 11. 07:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért fontos lenne tudni, hogy mennyire erős suliban jött ki ez az átlag, van-e valamilyen tagozatod stb..

Teljesen tapasztalatból mondom, hogy egy gimis / középsulis átlag még semmit nem jelent, én viszonylag erős gimibe jártam matek / fizika spec-re, de a legtöbb tárgyat így is minimális tanulással meg lehetett csinálni 5-re, és nem vagyok zseni sem.

Ne felejtsük el azt sem, hogy nekem egyetemen van olyan tárgyam, ahol 60% a kettes (!). Emelt érettségin ez már ötös, a legtöbb gimis tantárgyból meg 4-es. Szóval más a perspektíva eléggé.

Sok szerencsét!

2021. okt. 28. 02:19
 8/8 A kérdező kommentje:
#7, Hát igen, nem valami komoly egy suli ahová járok, de nagy klassz tanáraim vannak, és akikkel beszéltem erről a továbbtanulásról, mondták h nem látják akadályát a továbbtanulásnak, Segítenek mindenben. Nálunk sajnos nincs fakultáció, de segítenek felkészülni az emelt érettségire.
2021. okt. 28. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!