Pénzügy számvitel alapszakra matek mennyire nehéz?
Őszintén szólva nem vagyok benne biztos, hogy ez a szak neked való. Igen, valóban be lehet gyakorolni a feladatokat, de azért ez nem ennyire egyszerű. Ha nem érted, hogy miért ezt vagy azt a képletet használják, vagy hogy miért így vagy úgy vezetjük le az adott feladatot, akkor nem fog menni a vizsgán sem. Arról nem beszélve, hogy pl. most online vizsgánál nálunk csak és kizárólag az eredményt kellett beírni, és ha csak elszámoltál valamit, akkor 0 pont. Szóval nem biztos, hogy jár néhány potyapont. Én nem azt mondom, hogy lehetetlen, de ha az érettségi ilyen nehezen ment, akkor készülj fel, hogy az egyetemi matek még nehezebb lesz. Egyébként ami a számvitelt és pénzügyet illeti, valóban nem a matektudás számít, de szerintem a mateknál nehezebbek. Nálunk a vállalati pénzügy volt leginkább szórótárgy, pedig elég erős az évfolyam. Számvitel sem egyszerű. Ha mindenképp ebbe az irányba szeretnél menni, én a kereskedelem és marketinget ajánlanám. Ott is van matek 1 és matek 2, de a számvitel és pénzügy csak egy félévesek.
Ha kíváncsi vagy az egyetemi matekra, ajánlom a mateking oldalt. Egyetemenként vannak különböző témakörök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!