Ajánlanátok olyan jó matematika könyveket melyek valamilyen szinten felkészítenek az egyetemi matematikára (BSc)?
Bolyai sorozat:
Bárczy Barnabás: Differenciálszámítás
Bárczy Barnabás: Integrálszámítás
Thomas Kalkulus
Kristóf János: A matematikai analízis alapjai sorozat
Hasonló kérdésem volt kb. 1 hete:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__1..
Hát igen,Szabó Tamás videói tényleg jók.Ez az egyik hely,ahonan készülök.Próbálom felhúzni magam,hogy a legszükségesebb középiskolai alapok meglegyenek nálam.
A másik hely,amit tudok ajánlani,az a Távoktatás Magyar nyelven.Ott középiskolásoknak vannak 20-25 perces órák,ami kb. egy 45 perces középiskolai órának felel meg.Végigveszik az összes témakört osztályonként.Nekem nagyon sokat segít.Az a jó benne,hogy az emeltszintű anyagot veszik át,így nálunk a matek 1-ből is vannak részek,és ezáltal is sokat tanulok.
Tankönyvnek a Thomas-féle kalkulus vagy összefoglalónak az obádovics:matematika vagy,ha penge vagy akkor a felsőbb matematika.Illetve az olvasó könyv sorozata,amiben rengeteg a kidolgozott példa,és a differenciálegyenletekig megy.De a bólyai sorozat is remek.Volt osztálytársam abból tanult és most fizikusira jár.
@2
Kristóf János jegyzetei már maguk egyetemi szintűek, ráadásul nem is épp BSc-nek megfelelő, hanem magasabb. Nekem az ELTE fizikus szakán a 90-es években ő volt az analízis tanárom, ezekből a jegyzetekből készültem a vizsgákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!