Melyik budapesti egyetemre jelentkezzek 2022-ben?
Sziasztok! Eddig vidéken tanultam bölcsészként,viszont látom,hogy ezzel igencsak mellényúltam (anno nem volt átgondolt a továbbtanulás). Jövő ősztől szeretnék egy másik képzést elkezdeni Budapesten,amivel majd eredményesen el tudnék helyezkedni. Elsődlegesen valamilyen gazdasági terület érdekelne. Ti melyik szakot,egyetemet ajánlanátok? Az egyetemek kapcsán mi a tapasztalatotok:
- Hol hallgatóbarátabb az oktatói gárda és az adminisztráció (ügyintézők,netes felületek)?
- Hol lehet több ösztöndíjra pályázni?
- Melyik egyetemen fizetik rendesen az ösztöndíjakat,hol csúsznak vele?
- Hol erős a hallgatói közösség,pörgősebb a hallgatói élet,hol lehet könnyebben ismerkedni?
- Melyik egyetem épületeinek előnyösebb az elhelyezkedése,pl. közlekedés,biztonság szempontjából?
- Melyik egyetemen van nagyobb esély kollégiumba bekerülni,melyiknek van jó kollégiuma/szakkollégiuma? Mely koleszoknak jó az elhelyezkedése,pl. bolt,kondi,kajálda,szórakozóhelyek szempontjából?
- Melyik egyetemen lehet személy- és készségfejlesztő kurzusokat,tréningeket elvégezni?
- Hol segítik aktívan az SNI-s hallgatókat?
- Tudományos és karrier szempontból hol pártfogolják legjobban az oktatók a hallgatókat?
- Melyik egyetem biztosít demonstrátori lehetőséget?
- Hol adnak versenyképes specializációkat?
- Hol korrektebb a vizsgáztatás,hol szívatják a hallgatókat? Hol szoktak csúszni a jegybeírással?
- Melyik egyetemnek jobb a könyvtára és hol biztosítanak nyomtatási lehetőséget?
- Melyik egyetemnek van esetleg saját konditerme?
- Milyenek a gólyatáborok? Vannak kollégiumi gt-k is?
- Hol kisebb az önköltségre való átsorolás esélye?
Ennyi jutott eszembe,de más szempontokat is szívesen meghallgatnék. A korrekt válaszokat előre is köszönöm!
Egyetemen SNI-re semmit nem kapsz (és ez így is van rendjén). Pszichológushoz járhatsz, de sajnos azoknál sosincs idő, illetve nem az egyetemi pszichológusok a legjobbak (aki profi az nem állami pénzért dolgozik)
Ha diszlexiás vagy és papírod is van róla, akkor kaphatsz több időt ZH-n/vizsgán, de érdemes szem előtt tartani, hogy a munkáltatód ez nem igen fogja érdekelni a későbbiekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!