Tekintélyesebb az ELTE-n végezni a vidéki egyetemek helyett?
Figyelt kérdés
Valahogy úgy érzem, hogy Magyarországon az egyetemek egyeteme az ELTE, ha jót akarok, jobban teszem, ha majd odamegyek.2021. jún. 26. 11:55
11/22 anonim válasza:
Ha nincs a közeledben egyetem, és így is-úgy is albiba vagy koleszba kéne költöznöd, akkor ha már lúd hát legyen kövér alapon Budapestre is mehetsz. Egyszerűen több lehetőség van a fővárosban mint vidéken, mindenféle szempontból.
12/22 A kérdező kommentje:
Éppenséggel van, de nem akarok odajárni több okból kifolyólag sem. Budapest jó lesz, ha úgy alakul, hogy elvégzem az egyetemet.
2021. jún. 26. 17:04
14/22 A kérdező kommentje:
Japanológia.
Úgy hallottam, az a Károlin is van. De nem mostanában mennék oda, és nekem önköltséges is lenne, mert elmúltam 25 éves.
2021. jún. 26. 19:52
15/22 anonim válasza:
Az önköltségnek mi köze van ahhoz, hogy elmúltál 25 éves?
16/22 A kérdező kommentje:
Egyébként a kérdésem független attól, hogy én mit akarnék tanulni.
Bár korábban a biológián is gondolkodtam, és akkor már képbe jöhetne a Szegedi Tudományegyetem is. Az viszont valószínűtlen már, hogy az első diplomámat biológiára kapjam.
2021. jún. 26. 19:56
17/22 A kérdező kommentje:
Hát annyi, hogy ha nem múltam volna el 25 éves, akkor igénybe vehetnék állami támogatást is. De így már nem lehet, nekem fizetnem kell a félévekért.
2021. jún. 26. 19:57
18/22 anonim válasza:
Nincsen korhatár. 90 évesen is tanulhat valaki államilag támogatott szakon, ha még nem használta el a rendelkezésre álló féléveit. Mindenkinek van ugyanis 12 állami féléve (osztatlanon 14), amit úgy és arra használ fel, amire és ahogyan csak akarja.
19/22 anonim válasza:
Ezt nem értem. Jártál már korábban egyetemre, felhasználtad az összes államilag támogatott féléved?
20/22 A kérdező kommentje:
Ez most komoly? Én erről nem tudtam, de ez nagyon jó hír!
Hamarosan nyitok egy új topikot a további kérdéseimhez, mert az már nem ide tartozik.
2021. jún. 26. 20:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!