448 pont elég a Corvinusra?
Arra alapozok, hogy tavaly kiugróan alacsonyak voltak a korvós pontszámok, mert sokkal kevesebben jelentkeztek oda, mint szoktak. Idén nincs a szokásosnál kevesebb jelentkező, tehát tavalyhoz képest több, tavaly előtthöz képest kb. ugyanannyi. Azt nem néztem meg, hogy az NG-n is pont így alakult-e a jelentkezők száma, de feltételezem, hogy nagyjából követi az egyetemi trendet.
Emellett azzal is kell számolni, hogy több budapesti gimnáziumban rekordot döntött az iskola érettségiátlaga, így idén eleve magasak lehetnek a pontszámok, ha ez országos jelenség és nem korlátozódik néhány iskolára.
Mindezekkel kalkulálva nem lepődnék meg azon sem, ha 455-460 pont fölé menne a pontszám (ahogy ez tavalyig teljesen általános volt), de én olyan 450 környékére becsülném. Ezért írtam, hogy pont a határ környékén vagy.
Nem tudom megmondani, hogy pontosan mennyi lesz a pont, de szerintem mindkettőtöknek necces. Azt sem lehet kijelenteni, hogy biztos nem fognak felvenni, mert tényleg a határ környékén vagytok, ráadásul a korvós NG-n egyébként is volatilis a ponthatár más szakokhoz képest. Nekem két éve 456 pontom volt, én is NG-t jelöltem elsőnek, de nem vettek fel, mert 465 volt a ponthatár.
Mit jelöltetek másodiknak? Lehet, hogy jobban is jártok azzal a szakkal.
Mindenesetre szurkolok mindkettőtöknek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!