Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szoftverfejleszto kepzesen...

Szoftverfejleszto kepzesen kerik az angolt?

Figyelt kérdés

Kifejtem bovebben, mert a fenti kerdesre egyertelmuen igen a valasz.

Jelentkezni akarok egy allam altal tamogatott felnottoktatasra (szoftverfejleszto es tesztelo) ami 2 eves. Egy szakgimnazium inditja felnottoktatas keretein belul. A jelentkezeshez a feltetel erettsegi. Viszont a jelentkezo lapon fel van teve a "milyen nyelvet tanult" kerdes es en nemetbol erettsegiztem. Az angolom emiatt egyebkent kicsit hianyos, alap szinten megertem a dolgokat es tanultam is magamtol sokat es a szakszavakat ertem is (ami a szoftverfejleszteshez kapcsolodik), de sok angol forumhoz mar keves amikor bonyolultabban fogalmaznak meg valamit. Szerintetek emiatt elfogjak utasitani a jelentkezesem?

Biztos beletudnek razodni az angolba is es tanitjak is gondolom a kepzesen, de megijedtem a nyelvtudas kerdes miatt. Szerintetek?

2021. jún. 16. 21:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Nálam nem kellet, ott eleve tanítottak angolt (mármint a képzésen)..
2021. jún. 16. 21:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Koszi! Esetleg van kedved beszelgetni privatban?
2021. jún. 16. 21:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A képzésnél lehet, hogy nem lesz szükséged rá, viszont a szakmában nagyon nagy szükséged lesz rá. Minden dokumentáció angolul van, a magyar szakirodalom nagyon hiányos és a piacon használt technológiáktól el is van maradva évekkel. Rengeteg cég külföldi cégeknek dolgozik, gyakran előfordulhat, hogy külföldi kollégával / ügyféllel kell tartani a kapcsolatot, szóval mind szakmai, mind softskill szempontból fontos az angol.

Én nagyon javaslom, hogyha belevágsz, akkor a képzés mellett angolt is kezdj el erősen tanulni, mert utóbbit amúgy bárhol, bármikor hasznosíthatod szinte és sosem tudhatod, hogy mikor lesz rá szükséged.

2021. jún. 16. 21:34
 4/5 A kérdező kommentje:

Ez termeszetes, hogy tanulni fogom! Szeretem az angolt alapvetoen es nagyon nagy hianynak erzem, hogy szakmai flrumokon se allom meg a helyem, nem meg a targyaloasztalnal! Egy angol tanfolyamon is gondolkodok egyebkent, de magamtol biztos, h fogok tanulni angolul is a kepzes mellett. Koszi a reszletes valaszt!

Kicsit off, de tenyleg hianyos a magyar szakirodalom. Luahoz peldaul egyaltalan nem talaltam semmit egy eltes anyagon kivul (ami szinten olyan libeket mutat be ami mar a neten se erheto el...) es C++hoz is - ami elegge elterjedt nyelv - csak a 98as verziohoz keszult leirasok vannak. A modern C++t szinte sehol se irjak le reszletesen magyarul. Angolul szoveget tudok ertelmezni kis segitseggel, de neha lenyeges kifejezeseket forditok felre es kibogozhatatlan lesz a mondat szakmailag. Koszi megegyszer, ment nektek a zold kez

2021. jún. 16. 21:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem a sorozatok / filmek nagyon sokat segítettek az angol tanulásban. Minél többször hallottam (és láttam) valamit egy adott környezetben, annál hamarabb kapcsoltam (ismeretlen szavaknál), hogy miről van szó. Kommunikációs szint elérésében sokat segíthet ez. A szakmai kifejezéseket meg be kell seggelni :D
2021. jún. 16. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!