Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Továbbtanulással kapcsolatban...

Továbbtanulással kapcsolatban segítség :)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Minden rosszindulat nékül, tisztelettel kérem, hogy aki nem ért hozzá, vagy nem jártas és nem biztos a témába az ne válaszoljon ;)

Érettségi előtt álló diák vagyok, kéttannyelvű angol osztályba járok már 1. osztályos korom óta, így minden tantárgyat angolul tanulok. Idén felvetttem biológiát és kémiát emelt szintű tantárgyként, és mindkettőből is szeretnék emelt szintű vizsgát tenni.

Nagyon szeretem a kémiát, jó is vagyok belőle, pedig nagyon utáltam eddig (számolásokat annyira nem szerettem meg azért haha). Ezzel ellentétben a biológiát nem nagyon szerettem meg, sőt...

Orvos szerettem volna lenni, de már nem annyira, megváltoztak az elképzeléseim.

Már rég óta nagyon tetszik, a profilozás (ez már pszichológián alapszik inkább), nyomozás, viszont Magyarországon a kriminalisztikában nem alkalmazzák ezt az eljárásmódot. Ugyanezen a területen, a nyomozáson belül van az úgynevezett forensic scientist (törvényszéki szakértő de nem olyan megfelelő ez a fordítás), ami kémián alapszik meg biológián.

A másik elképzelésem csak kémiával kapcsolatos például molekuláris bionika, de ott meg az informatikával nem vagyok annyira megbékélve.

Még kicsit laikus vagyok a témában, lehet nem ismerek annyi szakot még, esetlet tudtok segíteni, hogy mi az amit megéri elkezdeni (ezeken kívül más szakok akár), phD-ni belőle, jók a munkalehetőségek (akár külföldön), fizetések.

2021. jún. 8. 14:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ilyen szak sajnos nincsen ami megfelelő lenne számodra, itt ami neked lenne a megfelelő az a kriminalisztikai szakértő képzés lenne ami vagy 5 éve volt utaljara az NKE RTK n szakirányú továbbképzésben. De ha ennyire érdekel ez az irány akkor szerintem menj az NKE re nyomozó szakirányra :)
2021. jún. 8. 14:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors választ! Erről még nem is hallottam, utánanézek :)))
2021. jún. 8. 15:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Esetleg nézz körül külföldön is, elvégre angol tudásod van. Lehet ott találnál olyan szakot, ami megfelelőbb neked, mint az itthoniak.
2021. jún. 13. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!