Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érettségi nélkül ti mihez...

Érettségi nélkül ti mihez kezdenétek?

Figyelt kérdés

Pontosítok picit. A 8 általános megvan természetesen, mellé van 4 évem informatika szakmában de családi problémák miatt nem tudtam letenni az érettségit hanem el kellett mennem alkalmi munkára hogy segítsem muteromékat. Valami ötlet esetleg? Jelenleg gyárba melózok irodában, de 170k-ért nekem ez kicsit kevés. Tudom... tudom... jönnek azok akik majd elítélnek hogy miért nem tettem le, meg hogy simán lett volna alkalmam. De engem ötletek érdekelnének és nem a kövezés. Külföld jelenleg offos a vírus miatt, de tervben van. Addig valakinek valami jó tipp? További szép napot nektek! :)

21/f

2021. jún. 8. 08:20
1 2
 1/12 anonim válasza:
42%
sereg, rendőrség,
2021. jún. 8. 08:39
 2/12 anonim ***** válasza:
98%

Ma az érettségi olyan alap mint a 8 általános.

Érettségivel max több helyre mehetnél, de fizetésben az sem látszana annyira meg (mondjuk ha van kapcsolatod és ott normálisan kapsz fizetést...)

Mondanám, hogy próbáld meg letenni, de az is tárgyanként 42e, illetve mivel úgyis kimennél ott meg nem hiszem, hogy érne valamit.

Szakmát is javasolnék, de OKJ-hoz is kell érettségi úgy tudom.

2021. jún. 8. 08:47
 3/12 A kérdező kommentje:
Ez a kettő is jó megoldás lenne, de több mint biztos vagyok benne hogy nem tudnám végigcsinálni. Nem azt mondom hogy nyegle szar vagyok, hanem a fizikai teljesítőképességem nem felelne meg a kiképzésben elvártaknak.
2021. jún. 8. 08:50
 4/12 A kérdező kommentje:

Második:

Igen, valamennyire vágom hogy nem túl sok minden az érettségi mostanában sajnos, (vagy nem sajnos), csak tudom, tisztába vagyok azzal hogy én ennél sokkal de sokkal többre vagyok képes. Ez az egyetlen probléma ami megköt hogy el tudjak elindulni. A jelenlegi munkám mellett pedig lehetetlenség lenne letenni az időhiány miatt, de ha otthagyom a ezt munkahelyet akkor meg meg vagyok lőve, mert nem tudnék hirtelen mit kezdeni. Ezért gondolkodtam a külföldi témán. Csak hát ahhoz is kell egy kevés kezdőtőke, amit ebből a fizuból nehezen szednék össze

2021. jún. 8. 08:58
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Tennék érettségit utólag.
2021. jún. 8. 10:08
 6/12 anonim válasza:
100%
Targoncás jogsi? 250-300-ért tolják a srácok. Napi 8 órában.
2021. jún. 8. 10:17
 7/12 A kérdező kommentje:

Ötödik

Tényleg tesó? tényleg? A kérdés többi része meg ÁSZF feelinges mi? Átugorjuk mert kit érdekel :D

Hatodik

Ez mondjuk nem is olyan rossz ötlet :O

2021. jún. 8. 10:28
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg valakitol kolcson kerni?😅 ha nem mesz tovabbtanulni, tehat csak kozepszinten teszel le mindent, es az sem szamit milyen eredmennyel, csak meglegyen, akkor siman le tudod rakni minimalis keszulessel😅
2021. jún. 8. 10:56
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok szakmát lehet már tanulni tanfolyamon, munka mellett, esténként. Letenném az érettségit (igen, esténként tanulnék rá munka mellett), szereznék egy szakmát (CNC programozó, hegesztő, targoncás stb.), vagy esetleg szereznék jogsit, kamionsofőrnek vagy bármilyen áruszállítónak elmennék.
2021. jún. 8. 12:30
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
2. Az emelt érettségi 42 ezer, a középszintű az tárgyanként 25 ezer forint. Nem egy nagy "vasziszdasz", mondjuk azért egyszer-kétszer átolvastam az anyagokat, az enyém még jól is sikerült, csináltam egy emeltet is utólag, amivel együtt simán be is kerülnék egyetemre, de valahogy nem vonz a téma. Én abszolút nem ítéllek el, főképp, hogy a családon segítettél, pont ilyen esetekre találták ki többek között az esti sulit.
2021. jún. 8. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!