Tudok még ingyenesen szakmát tanulni?
Van érettségim és egy OKJ-s szakmám. Idén júniusban szereztem meg a szakmát, azóta munkát keresek, de sajnos nem nagyon akarnak alkalmazni. Békés megyéből egy darabig nem tudok elmenni, mert nincs megtakarított pénzem, és a szüleimnek sincs. A fősuli is kizárva, mert drága.
Van még két tesóm,az egyik most fog érettségizni, a másik még általánosba jár.
Tudnék még valahol tandíjmentesen,nappali tagozaton szakmát tanulni? Vagy ezt felejtsem el, és küldözgessem tovább az önéletrajzomat...hátha egyszer valakinek pont én kellek?
"A fősuli is kizárva, mert drága."
tuti nem vennének fel államira?
szerintem, ha van már egy okj-d, akkor nem tudsz ingyen tanulni...
Lehet felvennének államira,és a szüleim is támogatnának,de:
1. államin is vannak költségek
2. diákhitelt nem akarok felvenni
3. a szüleimet sem akarom adósságba verni
4. nincs ötletem,hogy milyen szakra jelentkezhetnék
első vagyok.
szerintem egy okj-sen is lenne annyi költség, mint államin.
én államis vagyok, könyvet nem veszek, mert nem kell, minden anyag fent van a neten, vagy felteszik beszkennelve a könyveket, annyi a költségem, hogy néha fizetek a pótvizsgáért pár ezer forintot. koleszt tuti kapnál, ez kb 15000 szokott lenni egy hónapban.
békés megyében nem tudom, hogy milyen okj-t tudnál csinálni, de mint már mondtam, szerintem nem tudnád ingyen csinálni:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!