Szerintetek érdemes lenne váltani?
Sziasztok!
Röviden rólam: Idén leszek 20 éves, srác, és jelenleg villamosmérnöknek tanulok. Az utóbbiból adódik a "problémám".
Ugyanis kezdem úgy érezni, hogy erősen pályát tévesztettem. Először is, sajnos nem vagyok olyan, aki unalmában áramköröket állít össze, esetleg random elkezd programozni, tehát nagy hátrányban vagyok a szaktársaimmal szemben, mind úgy vizsgákon, zh-kon... Sosem voltam egy rendkívül erős matekos sem, ami most is bebizonyosodott.
Én leginkább emberekkel szeretek foglalkozni, kommunikálni, ügyeket rendezni, ezért sokáig azzal vígasztaltam magam, hogy talán egy egészségügyi mérnök msc lesz számomra a megfelelő választás, de most végeztem még csak az első évem, tehát ez bőven messzebb van annál. Ezen kívül a szakmának semmi presztízs értéke,legtöbben azt sem tudják mit csinál egy villamosmérnök/mérnökinformatikus, talán egy diploma nélküli szakmával jobban is keresnék.
Emiatt szeretnélek megkérdezni Titeket, hogy szerintetek lenne-e értelme annak, hogy átváltok jogi egyetemre?
A történelmet mindig is szerettem, azonban lebeszéltek bármi ezzel kapcsolatos szakmával, mert hogy nem tudnék belőle normálisan megélni. Azonban mostanság jöttem rá, hogy ez mennyire nem számít, ha nem szeretek felkelni amiatt, mert nem szeretem amit csinálok. Egy jogi diplomával foglalkozhatnék emberekkel, jártas lennék a törvényekben, történelemben is és a fizetésem, presztízsem is ezerszeres lenne egy villamosmérnökhöz képest, nem is beszélve a foglalkozásdoktori címről. De ami a legfontosabb, úgy érzem sokkal jobban szeretném azt csinálni.
"Az ilyen hallgatókat egyébként sok, főleg idősebb szaki meg is veti"
Milyen ilyen? Aki pákával nőtt, vagy aki nem? Milyen szaki? Hol? Vannak a Kandón szakik?
Jobb lesz, ha nem leszel mérnök ezzel a precíztelenséggel. :D
Neked nehézséget okozott volna a Bode megemésztése tankönyvből, vagy egy ciklus értelmezése? Pláne...
Szerinted egyetemen kívül nem találkozhatok technikusokkal, műszerészekkel, villanyszerelőkkel?
A hozzászólásod második felére meg nem is reagálok, mert nem érdemes. Amúgy is, de főleg ilyen stíusban a szakmai felkészültségemet ismeretlenül bírálni eléggé kritikán aluli.
Köszi a választ, én is gimiből jöttem, viszont BME-s vagyok.
Gondolkodtam a Kandón is, de mivel több pontom lett, mint gondoltam, úgy voltam vele, hogy megpróbálom ezt.
"Amúgy is, de főleg ilyen stíusban a szakmai felkészültségemet ismeretlenül bírálni eléggé kritikán aluli."
A stílusommal is bajod van, nem csak a Bode-diagrammal? :D És még szakmai felkészültségről beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!