A felvételiben nem az ismeretség számít, hanem az elért pontok?
Figyelt kérdés
ez mennyire igaz?tényleg nincsen semmi jelentősége annak, hogy ki kit ismer az egyetem az adott karon?2010. aug. 24. 23:44
1/9 anonim válasza:
hát nincs... tanulni kell, az eredményeid alapján kerülsz be felsőoktatásba.
2/9 anonim válasza:
Ha ezt komolyan kérdezted ne gondolkozz az egyetemen!:D
3/9 anonim válasza:
Inkább hanyagold az egyetemet! Buta vagy te oda.
4/9 anonim válasza:
Protekcióval akarsz bekerülni?Az nehéz lesz..
5/9 A kérdező kommentje:
én is azt vallom hogy a pontok fontosak.de miért azt hajtsáa mki hogy az ismeretség fontos az egyetemen.ezt nem értem.
2010. aug. 25. 00:14
6/9 anonim válasza:
Azért, mert nem elég, ha bekerülsz, benn is kell ám maradnod. Egyes szakokon az is komoly feladat és ahhoz néha jól jön egy-egy ismerős tanár.
7/9 anonim válasza:
Régen így volt....Konkrét ismerőseim vannak,akik 20-30 éve kerültek be azzal egyetemre, hogy tudták hova dörgölőzzenek.
De ma már nem így van.
8/9 anonim válasza:
Régen volt egyetemi felvételi vizsga, protekcióval együtt. Ma már nincs felvételi vizsga, csak érettségi (szerintem pont a protekció elkerülésére találták ki), és az emelt szintet sem az adott egyetemen tartják, így nem is ismerheted a vizsgáztatót. Az írásbeli javítása pedig javítókulcs alapján történik.
9/9 anonim válasza:
fontos az ismeretség az egyetemen, mikor már bejutottál ... pl kollégium jelentkezésnél, nem mindegy h ismered a koll. bizottság elnökét, és tuti betud téged dobni vmelyik szobába... gondolom ilyesmikre értették. De nem a bekerülésre az tuti. Nekem nincs ismeretségem, szimplán "csak" egy hallgató vagyok, és igazság szerint érzem néha én is a hátrányát, h míg mások ismerik ezt- azt, addig én senkit, és ők könnyebben is boldogulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!