Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemen hogyan tanulhatok...

Egyetemen hogyan tanulhatok nyelveket?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jelenleg angolul tanulok , szeretnék másik nyelvet is elkezdeni , de azt csak az egyetemen . Felvehetek más nyelvet majd? Vagy hogyan mukodik ez?

2021. jún. 1. 17:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nem ártott volna leírni, hogy melyik egyetemről van szó....
2021. jún. 1. 17:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom melyik egyetemre jársz, így nincs rálátásom. Nálunk Szegeden van mindenféle nyelvi kurzus egyetemi kereteken belül. Én úgy tudom elképzelni, hogy a legtöbb helyen lehet, de javítsatok ki nyugodtan.
2021. jún. 1. 17:07
 3/11 A kérdező kommentje:
Szia ! Még sehova , majd most fogok , de így általánosan kérdeztem:/
2021. jún. 1. 17:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szabadon választható tárgy keretében tudsz majd nyelvet tanulni. Tudtommal felvehetsz bármilyen nyelvet melyet az adott egyetem oktat ahova majd járni fogsz.
2021. jún. 1. 17:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk szabadon választható tárgyként lehet felvenni nyelvkurzusokat, illetve van egy az egyetemünkhöz tartozó nyelviskola és ők is szerveznek nyelvtanfolyamokat (ezek fizetősek, de itt tanuló egyetemistáknak adnak kedvezményeket és így nem drága).
2021. jún. 1. 18:07
 6/11 anonim ***** válasza:
70%

3: de nem érted, hogy nincs olyan, hogy "általános"....???

Minden egyetemnek más a tanulmányi szabályzata.

Végiggkattintgathatod az összes egyetem TVSZ-ét. (tanulmányi és vizsgaszabályzat). Nyilvános, fenn van az egyetemek weboldalán, le tudod tölteni.

2021. jún. 1. 19:40
 7/11 anonim ***** válasza:
62%
Hát a TVSZ-ben ilyen nem igen fog találni...
2021. jún. 1. 20:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemtől függ, nem egységes a rendszer. Van, ahol elsősorban nyelvszakosok részére indulnak az adott nyelvi kurzusok, amit mások csak férőhely függvényében tudnak felvenni. Van, ahol a tanterv része, hogy kötelezően kell szaknyelvi kurzusokat is teljesíteni. Attól függ. Alapvetően az egyetem nem nyelviskola.
2021. jún. 2. 12:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Persze hogy lehet! Én finnül tanultam, még kredit is jár érte, de ismerek olyat aki kínaiul tanult. A lehetőségek végtelenek! Szegedi egyetem
2021. jún. 2. 23:19
 10/11 anonim ***** válasza:
A szegedihez annyit teszek hozzá, hogy akkor jár kredit érte, ha nem BTK-s vagy. Mert akkor csak 0 krediteset vehetsz fel.
2021. jún. 3. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!