Gazdasági szakon BGE-n első féléves ösztöndíjindexem 3,9 lett (sima átlag 4,33, meg volt egy 4,25-ös átlagom is) itt 2 tizeddel maradtam le az ösztöndíjről, majd most második félévnél ösztöndíj kreditindexre 4,77-et ír. (Sima átlagom 4,71) ?
Mit jelentenek ezek az átlagok?
-komulált korrigált kresitindex
-súlyozott átlag
-halmozott súlyozott átlag
-komulált átlag
Mindegyikre másmilyen átlagot ír ki a neptun.
Előző félévben ha 4,25 átlagnál az ösztöndíj indexem 3,9 volt akkor idén miért lett 4,71-es átlagnál 4,77 az ösztöndíjindexem?
Erre már kapok vajon ösztöndíjat??
Köszi a választ!
Államis vagyok de én úgy tudom 4,1-től. 3,0 alatt átsorolnak fizetősre. Vagy totál hüyeséget beszélek? Idén kezdtem, nem nagyon látom át még a dolgokat..:(
Első félévben 27 kreditem volt, mostaniban pedig 31. A kreditetek/táegyakat a mintatanterv ajánlása alapján veszem fel mindig.
Átlagszámítás
Megszerzett kredit / Obtained credits: az adott félévben sikeresen teljesített (KTi) és
elismert kreditek (KJi) összege (az ETR-ben ilyen nem volt), azaz sum(KTi) +
sum(KJi)
Felvett kredit / Registered credits : az adott félévben felvett és le nem adott kurzusok
(KFi) kreditösszege (mint az ETR-ben), azaz sum(KFi)
Súlyozott tanulmányi átlag / Grade-point average (GPA): az adott félévben
sikeresen teljesített kurzusok jegyének (Ei = 2..5) és kreditértének (KTi) szorzata
összegezve, majd a figyelembe vett kurzusok kreditértékének összegével (mint az
ETR-ben), azaz sum(Ei * KTi) / sum(KTi)
Kreditindex / Credit index (Normalized GPA): az adott félévben sikeresen teljesített
kurzusok jegyének (Ei = 2..5) és kreditértének (KTi) szorzata összegezve, majd
jogszabály szerinti normatív féléves 30 kredittel osztva (mint az ETR-ben),
azaz sum(Ei * KTi) / 30
Korrigált kreditindex / Corrected credit index (CCI): a kreditindex megszorozva az
adott félévben sikeresen teljesített, illetve felvett kreditek hányadosával (mint az ETR-
ben), azaz sum(Ei * KTi) / 30 * [sum(KTi) / sum(KFi)]
Hagyományos átlag / Regular average: mint a súlyozott tanulmányi átlag, csak az
elégtelenek is beszámítanak, valamint a kredit helyett a kurzus „súlyának” megfelelő
érték (Si) szerepel (mint az ETR-ben), sum(Ei * Si) / sum(Si)
Teljesített kredit / Completed credits: az adott félévben sikeresen teljesített kreditek
(KTi) (mint az ETR-ben), azaz sum(KTi)
Elismert kredit / Transferred credits: az adott félévhez jóváírt kreditek (KJi) összege
(az ETR-ben ilyen nem volt), azaz sum(KJi)
FONTOS! A fenti értékekben sikeresen teljesített kurzusok (azaz a KTi és Ei értékek) közé
beleértendők azok a kreditjóváírások is, amelyek a TVSZ szerint beszámítanak a féléves
tanulmányi teljesítménybe, így pl. a kurzus nélküli Erasmus-jóváírások (amennyiben azok öt
vagy háromfokozatú jeggyel és félévhez kötötten lettek rögzítve). Az ilyen jóváírások
természetesen az elismert kreditek (KJi) között nem szerepelnek.
A fenti féléves adatok majd mindegyikének van kumulált változata, amely az első félévtől
kezdődően összesíti (halmozza) a megfelelő átlagot, ill. kreditiértéket. Ezzel kapcsolatban az
alábbi információk fontosak:
A kumulált adat neve magyarul a „göngyölt”, angolul a „total” előtagot viseli.
A göngyölt megszerzett kredit elnevezése röviden csak: „göngyölt kredit / total
credits” .
A göngyölt elismert kredit (total transferred credits) tartalmazza a félévhez nem
között jóváírásokat is.
A hagyományos átlagnak és a kreditindexnek nincs kumulált változata.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!