Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Levelező fősulikról vélemények?

Levelező fősulikról vélemények?

Figyelt kérdés
Sokkal rosszabb vagy netán jobb mint a nem levelezős szak?
2010. aug. 24. 14:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

könnyebb

már úgy értem, hogy pl hagyják őket puskázni vizsgákon.

én nappalis vagyok, és több tanár panaszkodik ránk, hogy "a levelezősök mennyivel jobb tanulók, sokkal jobb az átlaguk, pedig ők még gyereket is nevelnek meg dolgoznak a suli mellett, nektek meg csak tanulnotok kellene"... van pár levelezős ismerősöm, mesélték, hogy kb minden tárgyból puskáznak, segít nekik a tanár stb. nálunk kb 4-5 tanár van bent vizsgán, náluk 1, és az se figyel oda...

biztos nincs mindenhol ez, de tuti könnyebb a levelező.

2010. aug. 24. 16:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát valahol jó, valahol nem.

Számukra könnyített anyagot adnak le, nincs rizsa,míg a nappalis előadásokon sokszor a tanár csak az időt húzza, hogy ki legyen az óraszám.Nálunk engedékenyebbek velük vizsgán, figyelembe veszik, hogy dolgozó, családos emberek. Jobban összeszokik a társaság és nagyon jó hangulatban telhetnek a péntek-szombatok.

Bár sok helyen hallom , hogy nem olyan értékes a levelezős diploma.Anyum munkahelyén pl csoport vezetőnek nem vesznek fel levelező tagozaton végzett jogász, hiába szín 5ös,csak nappalis lehet.Viszont másoddiplomának szerintem jó a levelezős,amikor a munkahelyeden is támogatnak, hogy képezd magad tovább szakirányosan.

Nehézsége, hogy sok mindenről le maradhatsz, mert csak arra a kis időre vagy a suliban,ügyeket intézni meg ugye jobb hétközben.Ráadásul sok helyen 2,3 félévvel tovább tart a levelezős képzés, amiből meg már elmegy az ember egy másik alapképzésre vagy mesterképzésre.

2010. aug. 24. 19:00
 3/3 anonim ***** válasza:

A diplomába nincs beleírva, hogy levelezőn szerezted, sőt senkinek semmi köze nincs hozzá.

A csapat jó, én pl a nappalisokkal is nagyon jóban vagyok a karomon/szakomon. Szoktam velük ugyanúgy bulizni, stb. Én azért mentem levelezőre, mert nem akartam államira menni a röghözkötés miatt, de viszont magamnak akartam fizetni az egyetemet(mert a család nem tud ennyi pénzzel megtámogatni engem), így marad az hogy van főállásom, mellette meg tanulok.

Én jól érzem magam nagyon, és nem mennék át nappalira. Nappalin nálunk például kötelező úszás is van, hát ússzon az akinek 6 apja van. Mióta úszómester voltam be sem megyek az uszodába, annyi undorító dolgot láttam ott. Röviden ennyi.

2024. aug. 5. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!