Ideális egyetemi szakot keresek, mit ajánlotok a leírtak alapján?
Esetleg a bio/vegyészmérnöki szakokat megnézheted, hogy érdekelnek-e. Ezekre ha jól tudom alapkövetelmény a matematika érettségi, és még emellett kell egy plusz természettudományi tantárgy is (vagy informatika)
Valamelyiket úgyis emelt szinten kell szóval akkor már ott van a matek :D
Bár ezeken kémia is van szóval azt is figyelembe kell venni.
Bioszhoz és matekhoz köze van a biomérnöknek meg a vegyészmérnöknek is, kérdés, hogy a kémiával mi a helyzet.
Ha az megy egyébként (állatorvosira amúgyis kellene), akkor ajánlom a gyógyszerészt is, amivel pl. állatpatikában is dolgozhatsz meg ilyesmi.
Ugyanakkor ez a "nembíromavér"-t szerintem nem egy helytálló indok, hozzá lehet szokni és le lehet győzni ezt, ha tényleg az akarsz lenni. Orvosin rengetegen vannak akik a bon teremmel kapcsolatban éreznek így aztán meg pár alkalom után nem is olyan nagy cucc. A vért is meg lehet szokni. Fejben kell eldőlnie. Laborgyakorlaton vérrel dolgoztunk és volt aki azt mondta hogy ő ettől émelyeg és akkor ő leült és csak figyelte egy darabig, 5 perc múlva még ő is ugyanúgy dolgozott vele.
van a pázmányon a bionika szak is, matek nagyon sok kell hozzá,meg biosz.
orvosi berendezések tervezésével, robotikával foglalkoznak, pl robotkéz amputált végtagú embereknek. két volt osztálytársam is odajár, szeretik, bár azt mondják, nagyon magadnak kell összeszedned a tudást ( az oktatás jó, de nem ad olyan diplomát amivel könnyen el tudsz helyezkedni, hanem egy területen legyél jó, kutass magadtól, arra adnak lehetőséget, és akkor el tudsz helyezkedni). magas a ponthatár egyébként. érdekel ez a téma?
bocsánat arra nem reagáltam, hogy hogyan tudnál felzárkózni. bioszból magadtól is tudsz. én most tettem emeltet, van sok jó könyv, hazsnos link, tanár annyira nem kell hozzá, mivel főleg magolás. matekből nem tudom, abból sosem voltam jó, és felzárkózni se tudtam soha. ha érdekelnek a gépek, műszerek, akkor ez lehet hogy egy jó szak lenne számodra. vér nincs. :D [link]
indítja a szegedi egyetem is asszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!