Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van még rajtam kívül más...

Van még rajtam kívül más is,aki így érez a tovább tanulással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom nem éri meg és igazából nem értem mi jelentősége van.

Ja és nem vagyok jó tanuló olyan 3as-4es de van 2esem is, csak akkor tanulok ha nagyon muszáj..

De amúgy már 5év szakközép után kicsit kivagyok a tanulástól szerintem így fel sem vennének ha meg esetleg valahova igen akkor onnan hamar "kiesnék"

Kicsit idő pazarlásnak is gondolom mert elmennek az évek tanulással és rendes munkahelyem még mindig nem lenne..

Csak annyiból lehet izgalmas hogy új embereket tudnék megismerni meg az új helyzet miatt.

Plusz ha esetleg online oktatás lépne fel attól még inkább kilennék

Szóval összességében szerintem nem éri meg és nem érzem magam érdemesnek a tovább tanulásra.

2021. máj. 16. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:
97%

Lehet, hogy te saját magad nem érzed erre érdemesnek, tök jó hogy tisztán látod ezzel kapcsolatban magad és nem pazarlod ilyen szempontból a saját idődet, de általánosságban én egyáltalán nem tartom feleslegesnek a tanulásra.

Van jelentősége és értelme a tanulásnak, mert senki nem lett még attól kevesebb vagy rosszabb ember, hogy tanult. Nem azt mondom, hogy aki nem tanul az kevesebb, de ez csak pluszt tud hozzáadni az életedhez.

Nyilván, ha olyan szakot választasz az egyetemen, amit csak tanulsz, de nem ad piacképes diplomát, vagy túltelített a piac és nagyon sokat fogsz szenvedni ameddig eljutsz egy jó kereseti szintre, de azért rengeteg olyan szak van, ahol egyetem alatt gyakornoki állással is nagyon jól és később, akár friss diplomásként is nagyon nagyon jól lehet keresni, ahonnan később határ a csillagos ég lesz.

2021. máj. 16. 19:57
 2/5 anonim ***** válasza:
98%
Azért mondod, mert esélytelennek érzed magad. A legjobb befektetés a tanulás.
2021. máj. 16. 20:13
 3/5 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Tudod, a tudás hatalom. Szerintem csak azért éled meg negatívan a tanulást mert így szocializálódtál, negatív élményeid vannak vele.
2021. máj. 16. 20:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint vegyes tanuló voltam, matekra, bioszra nem kellett tanulnom mert ment, de töriből viszont rendszeresek voltak a hármasok is.. 11.-12.körül azthittem hogy én soha nem leszek képes tanulni, eddig se ment, miért menne ezután is. Főleg hogy akkor azt hallottam hogy mennyire nehéz az egyetem, mennyit kell tanulni.

Úgy voltam vele, hogy mindegy mi lesz, megpróbálom, majd abbahagyom és dolgozom (én is hamar ki akartam kerülni a munkaerő piacra)

Azóta másodéves hallgató vagyok, sokkal lazábbnak érzem az életem, nem zaklatnak a tanárok, nincs rajtam a nyomás hogy tanulnom kell (mármint külső részről) inkább örülök hogy most elég csak zh-ra vagy esetleg csak egy félévvégi vizsgára készülni. Senki nem szól le ha esetleg 1-2 hétig nem is foglalkozom semmit a tanulással (azon kívül, hogy résztveszek az órákon) minden ilyen hatalmas felüdülés volt, megszerettem amit tanulok és mostmár sokkal szívesebben tekintek pl msc vagy épp doktori felé, mintsem hogy ne kelljen tanulnom.

Ehhez azért hozzá kell tennem azt is, hogy én diploma nélkül nem is tudok a megszeretett szakmámban elhelyezkedni, illetve nagyon tetszik, hogy suli mellett nagyon rugalmasan jó fizuért tudok dolgozni (jó fizu nálam 6-8 órában 10-12ezer) közben ugye tanulok is, halad a két dolog párhuzamosan. Viszont amit még emellett látok, hogy suli nélkül nem tudnék nagyon fix helyen elhelyzkedni. Pont most covid alatt láttam, tapasztaltam, hogy akinek nincs különleges és/vagy magasabb fokú végzettsége, az hamar elvesztette a munkáját. Vegyesen vannak mindkét körből ismerősök, de sajnos akinek nem volt több okj vagy diploma a zsebében az megszenvedte ezt az időszakot, aki meg jól járt, az még új céges autót is kérhetett, ami bőven egy budai lakás árával vetekszik, mindezt a covid közepén.. Én nem szeretnék annyira nagyon fixen előretervezni, de örülnék ha nem kellene rettegnem attól hogy a következő kórkozónál elvesztem-e a munkám. (Az egy teljesen csöndes gondolat még, hogy egyre több egyszerű munka fog megszűnni, a technika fejlődésének hatására, lásd pl megszűnő benzinkutak vagy pénztárnélküli boltok, önvezető taxik, ételszállító robotok. Hülyeség lenne azt gondolni, hogy ebből 10-15-20 év múlva nem lesz több. Inkább tanulnék most, mint akkor, sok év után visszaszenvedni magam az iskolapadba. Az egy másik dolog, hogy a jövő munkáinak nagy része majd csak szinte most lehet “tanulható”, teljesen új piacon tudsz elindulni, illetve későbbiekben mindenképpen jobb, ha több “papírt” tartasz a kezedben.)

2021. máj. 16. 20:40
 5/5 anonim válasza:
100%
Vagy most tanulsz, vagy 40-50 evesen te is azt fogod hajtogatni a 20 eveseknek, hogy tanuljal fiam mert jobban jarsz vele. Valassz ki egy laza sulit, ahol sikerelmenyed is lesz. Hidd el jobban megeri. Lehet, hogy nem fog semmit erni a diploma, amit megszerzel, de kozben meg lehet, hogy azokkal fogsz uzletet epiteni, akikkel egy padban ultel az oran. Plusz diakkent minden felaron van.
2021. máj. 17. 05:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!