Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Duális képzésről vélemények/ta...

Duális képzésről vélemények/tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a dualis kepzessel kapcsolatban lennék kivancsi a véleményetekre , tapsztalaitokra minden erdekelne igazabol,mivel epp dontes elott allok hogy dualis vagy hagyomanyos kepzesben kezdjem el a tanulmanyaimat , fokent az erdekelne e hogy mennyire nehez a sima kepzessel szemben? Tehat van ido tanulni ? Nem az van hogy egesu vegig dolgozni kell? Es megeri egyaltalan? Tudok ott olyat tanulni amit az egyetemen nem? Vagy csak “soprogetnem” kell?

Elore is koszi a valaszokat

2021. máj. 14. 17:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az se mindegy, hogy milyen szakma... a sima képzésesek mindig jobban képzettek, és ráadásul ha nem vagy duálos, akkor szabadon válogathatsz a gyakornoki helyek között a legjobb cégeknél. Az se mindegy, hogy az adott szak melyik cégnél kínál duális képzést, mert ha az Audinál vagy BMW-nél vagy Telekomnál, akkor nyilván megéri oda menni már csak a húzónevek miatt is. De ha nevesincs kft-knél, vagy olyan munkát kínálnak ami tényleg a legalja, akkor végig fogod szenvedni a három-négy évet. Összességében én nem mennék duálosra, hanem sima rendes szakra és keresnék mellette olyan gyakornoki állást, amely nekem tetszik. (Azt sem tudom, a duálosokat elengedik-e Erasmusra vagy ez hogy megy.) Nekem van duális képzésben részt vevő kollégám, neki baromi mázlija van, hogy bekerült hozzánk (nagyon menő cég nagyon menő osztálya), nagyon szuper munkát végez, de a képzése szerintem gyengébb mint egy rendes nappali szakos egyetemistáé. Menedzsereknek ez tökéletes, mérnököknek szerintem ez gagyi.
2021. máj. 14. 17:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a korrekt választ, azt esetleg valaki nem tudja hogyha jelentkezek dualisra netan abba indulok akkor ha közbe meggondolom magam akkor atvalthatok e sima kepzesre ?
2021. máj. 15. 01:06
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A duális képzésesek egyetemen ugyan azt tanulják, mint a nem duálisak. Èppen ezért ha úgy adódik, át lehet lépni sima képzésre, és nem leszel lemaradva sem.
2021. júl. 6. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!