Infó érettséginek csak írásbeli része van vagy van szóbeli része is?
Ne hallgass a hülyeségekre!
Van kötelező szóbeli része, ez nem közép matek, hogy csak 10 és 20% között kell szóbelizni.
Ha nem mész el szóbelire, akkor a szóbeli részre nem kapsz pontot, így érettségid nem eredményes, mivel mindkét részben - írásbeli, szóbeli - el kell érni egy minimum százalékot.
20:51-es!
Írtam hogy az én időmben igy volt!nem kell egyből le hülyézni.nem szóbeliztem infóból mégis megvan az érettségim...na ezt kapd ki ;)
Szia!
Nekem az informatika érettségi előrehozott volt.
Az "írásbeli" részét gyakorlati résznek hívják, ez áll word-ből (szövegszerkesztés), excel-ből (táblázatkezelés), access-ből (adatbáziskezelés), power pointból (diakészítés), és grafika + webszerkesztésből (pl. paint + NVU).
Azt hiszem ennyiből áll az írásbeli.
Szóbelin nekünk 23 előre kiadott témakör volt, kihúztuk a tételt, 30 perc alatt készülhettünk fel. Vázlatot írtál és kimentél, elmondtad. A végén kérdeztek, általában véleményt kellett alkotni, pl. megvennéd-e ezt a processzort, ha igen, miért? ha nem, miért nem? Milyen operációs rendszereket ismersz? Mire lehet használni egy blogot? Van-e blogod? stb... Nagyon széles skálán mozognak a szóbeli tételek. Vannak olyanok, amik a gép felépítésével kapcsolatosak, vannak olyanok, amik fizikásak, elektronikával kapcsolatos(hangszóró működése, a hang terjedése, a hang konvertálása, monitorok működése), van olyan, ami gyakorlatias (internetes kereső, blogok, fórumok világa, stb.). A szóbeli természetesen kötelező és ha ötös középszintet érsz el szóbelivel együtt (80%, vagy afeletti), akkor jár az ECDL bizonyítvány érte.
19/F
én kikapom szívesen :) csak a kérdező nyilván naprakész információkra kíváncsi :)
amúgy bocsi, csak annyi itt a meggyőződéses hülye, hogy néha kitör belőlem a modortalanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!