Ha szakmai közép iskolába járok, lehet belőlem kutató biológus?
Figyelt kérdés
A jelenlegi iskolámban se kémiát, se fizikát nem tanulok. És nincs lehetőség, vagy csak nemtudok róla, hogy letegyem ebben az iskolában, biológiából az érettségit. És az lenne a kérdésem, ha nincs Biológia érettségim mennyire valószínű, hogy felvesznek egy e témával foglalkoztató egyetemre?2021. máj. 11. 21:41
1/8 anonim válasza:
Általában legalább vagy bioloógia, vagy kémia kell, de sokszor mindkettő. Ha az egyik van úgy nem esélyteln, de szűkebb lesz a választék.
2/8 anonim válasza:
Egy nagyon nehéz értelmiségi szakmáról beszélünk. Alap, hogy gimnáziumban tanul valaki és erőssége a természettudományok és a matematika. Mindenképp váltani kéne ehhez illetve nagyon sokat kéne pótolni, lehet magántanár is kéne hozzá.
3/8 anonim válasza:
Szakközépbe jártam (ma már technikum), nem volt se kémiánk se biológiánk, de egyik osztálytársam annyira rá volt gyógyulva a biológiára hogy önszorgalomból tanulta, letette az osztályozóvizsgákat, leérettségizett majd biológia szakra ment. Szóval csak szorgalom kérdése az egész, és bármi lehetsz.
4/8 anonim válasza:
Ha pl biosz szakra mész biosz érettségi nélkül nem fognak felvenni estleg nincs rá lehetőség hogy vendég hallgatói státuszban tanulj máshol bioszt?
5/8 anonim válasza:
Szerintem érdemes átgondolni, konkrétan milyen fajta munkát szeretnél csinálni. Biológia szakrol több volt hallgatót is ismerek, es mindegyik otthagyta menet kozben.
6/8 anonim válasza:
Itt meg tudod nézni, hogy mely tárgyakat fogadják el a felvételihez. A biológia kötelező, mellé viszont választhatsz a felsoroltak közül azt amit akarsz.
7/8 anonim válasza:
Szakmai suli az manapság mit jelent? Szakiskola vagy szakközépiskola?
Amúgy magántanárral fel tudsz készülni, és felvételizhetsz ahova akarsz. Bár villanyszerelőkből ritkán lesz kutató biológus.
8/8 anonim válasza:
3-as te nem rólam beszélsz véletlenül? 😆 mert hasonlóképpen csináltam, bár én technikum alatt mentem el emelt bioszra, majd biológia szakra. Matekból sosem voltam jó. Viszont oda inkább nagyon kemény kémia, biológia ismeret szükséges. Alap matekunk volt az 1. félévben. A fizika csak a tanár hozzáállása miatt volt kemény. Állattan, növénytan az szintén buktatós tárgy az elején. Állattan gyakon természetesen boncolni kell, ha ezt bírod. Kémia szintén kísérletek, számítások elvégzése után stb stb. Készülj fel az alapvető fogalmakból, mert ha azokat nem tudod, vagyis érted, akkor nem fogod tudni időben elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!