Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes közgazdaság-és gazdalk...

Érdemes közgazdaság-és gazdalkodás tudományi karra menni a menedzsment tanulása miatt vagy elég ha megcsinálom a kurzusokat?Részletesebben lent

Figyelt kérdés
A nagy álmom,hogy nyissak egy kozmetikai vállalkozást,és nem tudom eldönteni,hogy megéri-e menni egyetemre,hogy tanuljak menedzsmentet,vagy elég hogy megcsinálom a kozmetikai kurzusokat és a tovább képzéseket és úgy nyitok egy vállalkozást.Még van 2 évem a gimiből,de nagyon foglalkoztat a kérdés és inkább szeretném előre megtervezni a jövőm.Az a helyzet,hogy nem egy jómódú családból származom és ha mennék egyetemre kihagynék egy-két évet,kimennék külföldre dolgozni,hogy tudjam finanszírozni az egyetemet és utánna a kurzusokat.Utánna eleinte mennék egy plázába vagy valahova beosztottként dolgozni kozmetikusként,majd később nyitnék egy vállalkozást.Vagy a kurzusok elvégzése után kimennék külföldre megint,hogy kitudjak bérelni,esetleg megvenni egy helyet ahol dolgozhatnék.A másik opció,hogy leérettségizem,kimegyek külföldre 1-2 évet,megcsinálnám a kurzusokat,vennék vagy bérelnék egy helyet,vagy esetleg eleinte dolgoznék beosztottként,és belevágnék.Nem tudom,hogy megérné-e menni egyetemre,hiszen anélkül is tudok nyitni egy vállalkozást,viszont nem biztos,hogy úgy tudnám a dolgokat elrendezni,kezelni egyetem nélkül.Plusz nem is biztos,hogy befut a vállalkozásom és akkor időpocsékolás lenne az egész.Valakinek valami tapasztalata?Megérte hogy tanultál menedzsmentet?És ha nem,akkor nagyon hátráltatott?És ha nem jön össze a vállalkozás és kozmetikusként dolgozom pl egy plázában eléggé keveset keresnék,de ha mennék egyetemre van b tervem,hiszen eltudnék menni tanárnak közgazdaságot,vállalkozást stb-t tanítani

2021. máj. 11. 21:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha a kozmetika a konkrét célod, akkor felesleges egyetemen továbbtanulnod. Egy biztos, ha az amit csinálsz az jó munka és igényes, annak mindig lesz értelme. Kozmetikusra pedig mindig szükség lesz.

Én egyetemen tanulok, van menedzsment meg közgáz órám is. Közgázhoz nem akarom, hogy sok közöm legyen a jövőben, viszont vállalkozó szellemű vagyok, így a menedzsment jobban érdekel:) El kell döntened, megéri e továbbtanulnod vagy sem. Mindenesetre egyetem mellett is tudod csinálni a kozmetikai sulit

2021. máj. 11. 21:52
 2/5 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a választ.

Igen,megtudnám egyetem mellett is viszont félek ,hogy túlhajszolnám magam és nem bírnám.

2021. máj. 11. 22:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem érdemes egyetemre menned, ha tuti kozmetikus akarsz lenni.
2021. máj. 12. 20:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Én tanultam gazdasági területen (kereskedelem marketing), engem is érdekel a vállalkozások világa. Az egyetem nagyon sok pluszt adott! Teljesen más szemmel nézek mindent, mint előtte. Én nem hagynám ki, de belátom, hogy nem szükséges hozzá egyébként. Sok "felesleges" dolgot is tanul ott az ember és időigényes is.

Szerintem mindenképp nézz meg egy tantervet, ha még nem tetted, hogy lásd mire számíthatsz. Olvasgass a témában sokat!

Az nem opció, hogy államilag támogatott helyre menj, ha mész? Tudom magasak a ponthatárok, de még van két éved! Addig akár pénzt is tudnál gyűjteni diákmunkával későbbre.

2021. máj. 13. 12:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Mennék én diákmunkára,mert mostmár tudnék menni gyárba nyárra,mert betöltöttem a 16-ot, csak most nem lehetséges ugye a vírus miatt.De nyárig hátha változik.Azért is gondolkodom az egyetemen,mert a legtöbb ember akinek van vállalkozása és ismerek,csak az sikeres aki volt egyetemen.Ösztöndíjra nem nagyon pályázom mivel azokból a tantárgyakból amik nem érdekelnek nem vagyok jó tanuló.De pl most tanulok vállalkozást és abból szín 5-ös vagyok
2021. máj. 13. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!