Egyetemisták! Most hogy is van ez?
Figyelt kérdés
Most ősszel kezdem el a pedagógia alapszakot, de kaptam nem egyszer negatív kritikát emiatt, ezért arra gondoltam, hogy párhuzamosan felvennék még egy szakot állami finanszírozáson belül. Mivel a pedagógia továbbra is nagyon érdekel, nem szeretném abbahagyni, de szeretnék egy olyan szakot is, amivel el is lehet helyezkedni. A mostani jelentkezéskor még meg lehetett ezt csinálni, mert sok ismerősöm vett fel 2. szakot, de mindenhonnan valamiféle törvénymódosításról beszélnek. Ezért valaki el tudná nekem mondani, hogy ez a párhuzamos dolog, ha még lesz rá lehetőség, hogy is megy ez? És igaz ez a törvénymódosítás, hogy ezután nem vehetek fel másik szakot, csak fizetősön?2010. aug. 23. 15:51
1/3 anonim 

válasza:

egyet is örülj ha sikerül elvégezni nemhogy kettőt. meglátod, az első vizsgaidőszakod után ki is röhögöd saját magad, hogy egyáltalán megfordult ilyen a fejedben...
2/3 A kérdező kommentje:
Természetesen előbb kipróbálom, hogy hogy fog ez az egy szak is menni. Akkor úgy fogalmazok, hogy ha esetleg úgy döntenék, hogy másik szakba is belekezdek, akkor ez a párhuzamos dolog hogy is megy, meg egyáltalán államin belül a következő évben megpróbálhatom-e. Csak szeretném tudni, hogy hogy működik a dolog, aztán később döntök, hogy belevágok-e vagy sem.
2010. aug. 23. 17:39
3/3 anonim 

válasza:

A kérdésedben nem nagyon értem az ismerőseid két szakját, meg a törvénymódosítást,de ahogy eddig működött:
Minden felvételi eljárásban egy szakra vehetnek fel. Ha párhuzamosan akarsz még egy szakot tanulni, akkor arra a következő felvételi eljárás során kell jelentkezni. Ha felvesznek, akkor egy év elcsúszással kezdhetsz.
A finanszírozás úgy van, hogy lehetsz mind a két szakodon államilag finanszírozott. De ha a második szakodat több, mint 1 évvel később kezded, mint az elsőt, akkor az államilag finanszírozott féléveid duplán fogynak. Tehát, ha egyszerre akarsz tanulni, akkor a következő felvételinél jelentkezz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!