Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csak számomra fura ez az...

Csak számomra fura ez az egyetemeknél?

Figyelt kérdés

Lehet sokaknak nem fog tetszeni a kérdés, de érdekelne a véleményetek (csak ne legyen személyeskedő)

Annak idején nem nagyon érdekelt a tanulás, most pedig rájöttem, hogy pedig mégis kéne egy diploma. Én idáig abban a hitben éltem, hogy vagy fizetsz az egyetemért, vagy jó eredményed van és felvesznek ingyenesre.

Napokban jöttem rá, hogy nem elég, hogy fizetni kell az egyetemért, de még csináld újra az érettségit/csinálj egy emeltet, hogy jelentkezhess.

Számomra ez nagyon fura, mert egyetemen szerintem senkit nem fog érdekelni, hogy pl a történelmet mennyire tudod/ angolból milyen szintet értétél el stb.

(persze pl orvosi egyetemen érthető, hogy kell a biológia/kémia, de legtöbb szakon szerintem ez felesleges)

Ti, hogy látjátok? Kicsit elbizonytalanít és feleslegesnek érezném az újra érettségizést, hiszen egyetemen úgy sem fog számítani...

2021. máj. 9. 17:24
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Az egész magyar oktatási rendszer katasztrófa, szóval ne lepődj meg, hogy az egyetemen is vannak teljesen irreális dolgok. Én sem látom semmi értelmét ennek.
2021. máj. 9. 17:29
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Valami alapján meg kell húzni a határt (sok helyen még a fizetősön is túl jelentkezés van, igaz nem az online oktatás idején de amúgy a termekben is véges számú ülőhely van/ a tanárok sem javítgathatnak végtelen számú vizsgát)
2021. máj. 9. 18:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazából bekerülni "egyszerű", nézd meg, hogy 60 évvel ezelőtt mennyi hely volt az egyetemeken, no igen akkor még bekerülni is nehéz volt.
2021. máj. 9. 18:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs már felvételi, ehelyett az érettségi számít. Az emelt érettségi letételével megmutatod, hogy tudsz és akarsz tanulni. Az egyetemen sokkal többet kérnek számon.
2021. máj. 9. 18:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
#3: Van olyan szak, ahova még bekerülni sem könnyű. A TTK-ra pedig rendszerint azt az emeltet várják el, amely szakra felvételizel. Persze vannak, ahol ez nem lehet elvárás, pszichológiát például nem tanítanak közoktatásban.
2021. máj. 9. 18:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Bekerülni manapság tényleg könnyű, de az 1-es szerintem jól összefoglalta, meg egy közép szintű érettségit nagyon nem nehéz 5-ösre összehozni.

Hajrá, jó tanulást!

2021. máj. 10. 17:29
 7/8 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem nehéz bekerülni itthon egyetemre (nyilván szakfüggő is, nem mindenhova ugyanannyi pont kell), ha pl. amerikai filmekben láttad, hogy hogy felvételiznek, az sokkal keményebb. Több felvételi vizsga van, motivációs levelet kell írni, kiváló eredmények kellenek... És még úgy is mélyen zsebbenyúlós a legtöbbször. Mivel nálunk nincs felvételi, valamivel meg kell húzni a határt, ez az érettségi. Aki fizet, annak is el kell érni valami szintet, ez teljesen logikus és jogos. Így is borzasztó valóban a köz- és felsőoktatás, de ha full kettes érettségivel be lehetne kerülni, csak fizess, az ezen csak rontana.
2021. máj. 11. 08:51
 8/8 anonim ***** válasza:
63%
Az emelt szintű érettségi azért már nem könnyű. Feljebb szeretnek emelni a színvonalat és szerintem ez jó is. Két emelt érettségit írtam, arra azért rendesen kell tanulni főleg a középhez képest de az egyetem viszont az emelt szintűhöz képest sokszor brutális. Igazából egy emelt szintű inkább betekintést nyújt abba, hogy az egyetem milyen kicsiben. Igen, nyilván nekem sem tetszene, ha ki mellem fizetne egy érettségiért több mint 40 ezret de valahol megértem, hogy azért azt nem dobhatják utánad.
2021. máj. 14. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!