Csak számomra fura ez az egyetemeknél?
Lehet sokaknak nem fog tetszeni a kérdés, de érdekelne a véleményetek (csak ne legyen személyeskedő)
Annak idején nem nagyon érdekelt a tanulás, most pedig rájöttem, hogy pedig mégis kéne egy diploma. Én idáig abban a hitben éltem, hogy vagy fizetsz az egyetemért, vagy jó eredményed van és felvesznek ingyenesre.
Napokban jöttem rá, hogy nem elég, hogy fizetni kell az egyetemért, de még csináld újra az érettségit/csinálj egy emeltet, hogy jelentkezhess.
Számomra ez nagyon fura, mert egyetemen szerintem senkit nem fog érdekelni, hogy pl a történelmet mennyire tudod/ angolból milyen szintet értétél el stb.
(persze pl orvosi egyetemen érthető, hogy kell a biológia/kémia, de legtöbb szakon szerintem ez felesleges)
Ti, hogy látjátok? Kicsit elbizonytalanít és feleslegesnek érezném az újra érettségizést, hiszen egyetemen úgy sem fog számítani...
Bekerülni manapság tényleg könnyű, de az 1-es szerintem jól összefoglalta, meg egy közép szintű érettségit nagyon nem nehéz 5-ösre összehozni.
Hajrá, jó tanulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!