Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt érettségi + nyelvvizsga...

Emelt érettségi + nyelvvizsga többletpontok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ha jól tudom, akkor emelt érettségiért vizsgatárgyanként 50 pont jár, felsőfokú nyelvvizsgáért pedig 40. Jelenleg angolból van egy B2-es nyelvvizsgám, szeretnék C1-et is, illetve angolból szerettem volna emeltezni is a magyar mellett, de így nem értem annyira. Felesleges elvégeznem a C1-et, ha már úgyis emelteznék belőle? Mert az emelt magyarral és C1-el 90 többletpontom lenne, míg a két emelttel 100. Emeltezzek inkább másból angol helyett?

2021. máj. 5. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:
nem értem a problémád
2021. máj. 5. 19:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Milyen szakra készülsz?
2021. máj. 5. 19:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is így csináltam ezeket, bár nem pont magyarból emelteztem. Szerintem a nyelvvizsgával mindenképpen jól jársz, mert a diplomához úgyis kelleni fog, úgyhogy tuti nem felesleges. Emeltet pedig abból csinálj, amiből a lehető legjobb pontszámot érnéd el (meg persze amit elfogadnak érettségi tárgynak). Ha az angol lenne ez, akkor szerintem csináld abból.
2021. máj. 5. 19:20
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges elvégeznem a C1-et, ha már úgyis emelteznék belőle?

Pontok szempontjából felesleges elvégezned, mert az emeltet fogják számítani, mert az ér 50 pontot. Ugyanabból a nyelvből emelt mellé felső/középfokúért nem kapsz plusz pontot.

Mert az emelt magyarral és C1-el 90 többletpontom lenne, míg a két emelttel 100. Emeltezzek inkább másból angol helyett?

Ha két emelted van (angol, magyar) kimaxolod a 100 többletpontot. Ha felsőfokúd van+emelt magyarod azért valóban csak 90-et kaphatsz, szóval megéri inkább egy emelt angol érettségit csinálni, ha több pontot akarsz.

2021. máj. 5. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!