Milyen szakon érdemes továbbtanulnom?
Az idén végeztem karosszérialakatos szakon szakmunkásképzőben, szín ötössel, megyek 2 éves érettségi felkészítőre.
Utána szeretnék mindenképp főiskolára vagy egyetemre menni, de nem tudom, hogy mire.
Ki hogyan döntött a felől, hogy melyik felsőoktatási intézménybe megy?
Azt Te tudhatod, hogy mi érdekel. Mondhatja itt bárki, hogy menjél jogra, ha nem érdekel az a szak.
Gondold végig, mivel foglalkoznál szívesen, mihez lenne kedved, nézd végig az egyetemeket és a szakokat.
Én is így tettem anno.
Ma már nincsenek főiskolák vagy egyetemek, mindegyiknek egyetem a neve.
Neked kell tudnod, hogy mi lennél szívesen. Pl én mindig is tudtam, hogy irodában nem akarok dolgozni, nem fogok 8-10 órát gép előtt ülni, de nagyon szívesen foglalkozom emberekkel. (Ezután sokat gondolkoztam, hogy gyerekekkel-idősekkel-vegyesen)
Felvi oldalán vannak szakleírások, ott még kicsit nézelődve megtudhatod, hogy mi tetszik.
Az se baj ha a végére 2 szak marad ami szimpatikus, mert jelentkezéskor beadhatsz többet, max pontszámaidon fog múlni, hogy hova vesznek fel.
Mi az, amit nagyon szeretnél 3-5-7 évig tanulni?
Melyik város szimpatikus?
Én ezeket a kérdéseket tettem fel magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!