Hogyan írjak legalább kettest a matek érettségin?
1. Ha nem sikerül, nem dől össze a világ. Érettségi nélkül is lehet érvényesülni (bár nyilván nehezebben), és lesz még alkalmad letenni.
2. Az első rész feladatai józan paraszti ésszel, sok esetben manuális végigszámolgatással is megoldhatóak, abból sok pont szerezhető.
3. A nagy résznél azt is írd le, hogy milyen képletet lehetne használni (akkor is, ha nem tudod használni, a képlet kiírására is jár pont).
4. Ne ülj sokáig egy feladat felett! Ha nem megy, menj a következőre, majd visszamész. Ha a későbiieket meg tudod valamennyire oldani, akkor visszatérve egy kicsit lehiggadsz, hogy azokból már lesz valamennyi pont, így józanabb fejjel tudsz gondolkozni.
Tanmese: egy srác hatszor ment neki a matek érettséginek, és még annyi pontot sem tudott összeszedni, hogy szóbelire mehessen. Velem 3 hónap alatt annyira fel tudott készülni, hogy hetedjére 28 pontos lett neki. Szóval nincs veszett ügy, csak kitartás kell.
Esetleg a statisztika feladatokat nézd át jobban, gyakorold. Sárga (fehérem nincs, lehet abban is benne van) négyjegyűben benne van a terjedelem, módusz, medián fogalma.
Ja, és most ingyenes a mateking összes anyaga az érettségiig.
A gimnázium 4 éve alatt gyakorlatilag folyamatosan a bukás határán egyensúlyoztam matekból, persze néha összejött azért évközben egy-egy hármas, ha éppen valami számomra érthető anyag volt, akkor esetleg négyes, de alapvetően nagyon gyenge voltam belőle, és hiába próbálkoztam, egyszerűen nem értettem a bonyolultabb anyagrészeket, vagy csak annyira nem tudott érdekelni, hogy azért nem fogtam fel...
Ennek ellenére 78%-os érettségit írtam, pedig nem tanultam rá előtte, nem jártam különtanárhoz, nem gyakoroltam régi feladatsorokat, semmi.
Elengedtem a dolgot magamban, lesz amilyen lesz alapon, még a szóbelire is készültem lelkileg. :)
Én azt mondom, hogy 3 nap alatt, de 10 nap alatt se, nem fogod már megtanulni vagy megérteni azt, ami eddig nem ment. Teljesen felesleges a könyv felett kínlódnod és szétstresszelni az agyadat.
Inkább pihend ki magad rendesen, aludj sokat, lazíts, egyél finomakat, sétálj a jóidőben, készülj fel lelkileg, vasald ki a csinos ruhádat, meg ilyenek. Többet fogsz érni vele, mint ezzel, hogy tök értelmetlenül kínzod magad a végkimerülésig. :)
Hidd el, ha szuper jegyet nem is kapsz, de át fogsz menni. Ahhoz nagyon, NAGYON sötétnek kell lenni, hogy meghúzzanak, ráadásul idén a körülményekre való tekintettel biztos könnyű feladatsor lesz, és jóindulatúan fognak pontozni. Nekik sem hiányzik az, hogy a fél évfolyamot pótvizsgáztatni kelljen...
Van egy srac aki youtubeon megoldott par hete 100 (!) matek erettsegi feladatot az I. reszbol. Es nagyon erthetoen mondja, lepesrol-lepesre.
Nekem sokat segit megerteni, en se vagyok jo matekbol.
"Van egy srac aki youtubeon megoldott par hete 100 (!) matek erettsegi feladatot az I. reszbol. Es nagyon erthetoen mondja, lepesrol-lepesre."
Ja, ő nem tudta, hogy mi a sinus függvény. Simán megbukna egy emelt szóbelin. Dehát csak nézzétek őt, középszintű matektudása talán még megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!