Ilyenkor mi a teendőm?

Figyelt kérdés

Most végzem az alapszakom, egy 7 féléves BSc-t (3,5 éves), mérnöki szakot. Többször is csúsztam a képzéssel, jelenleg a 10. félévemben vagyok (5 év), ez a félév már fizetős volt.

Ebben a félévben volt esedékes a szakdolgozat készítés, viszont ezzel párhuzamosan én külföldön dolgozom egy gyakornoki programban. Lényeg a lényeg, féltem a szakdolgozattól, nem is éreztem késznek magamat rá, nem is volt meg a fókusz, ezek miatt sokat halogattam, szóval eléggé úgy néz ki, hogy nem tudom beadni időben ebben a félévben.

Amennyiben a következő félévben is fel kell vennem, akkor már egyéb tárgyak nélkül, akkor még nem csúszok ki a törvényben előírt képzési idő másfélszereséből? 7 × 1,5 az 10,5, viszont a törvényben szerepel, hogy ha a másfélszeres idő törtszám, akkor felfelé kell kerekíteni, tehát esetemben 11 félév, ami alatt be kell fejeznem a képzést. Jól értem?

Nyilván a következő félév is fizetős lesz, de igazából addig meg is keresném az árát, tehát nem lenne nagyon vészes. Persze, eléggé égő, meg minden, de az érzelmi oldalát leszámítva egyéb következménye lenne-e neki?

Köszi előre is a válaszokat.

2021. ápr. 27. 07:42
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
2021. ápr. 27. 07:50
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Az előző link tökéletes, a 8. oldal alján van erről egy táblázat. 11 féléved van, úgyhogy még simán benne vagy az időben.
2021. ápr. 27. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!