Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van az a szint, amikor egy...

Van az a szint, amikor egy ember nem képes tovább tanulni?

Figyelt kérdés

Csak érdekel a téma, hogy van olyan aki egy bizonyos szint felett akármennyit próbál tanulni, nem lesz benne sikere?

Úgymond elérte a maxot, és nem képes arra, hogy magasabb szinten tanuljon valamit?

2021. ápr. 23. 20:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Jó pap holtig tanul.

Én mondjuk 12 félév egyetem után az utolsó évben már borzasztó nehezen vettem rá magam a tanulásra, úgyhogy nagyon be lehet sokallni. Ettől még kitűnőre államvizsgáztam. Most évekkel később ismét tanulok. Nem egyetemen, csak felnőttképzésben, de nem megy már úgy, mint régen, hiába maradt ki több év tanulás nélkül. Amúgy jó teljesítményt érek el most is, csak nehezebben. És már képtelen lennék reggeltől estig tanulni, ahogy az egyetemi vizsgák előtt.

Minden esetre az élethosszig tartó tanulás elég sok embert érint a változó körülmények miatt. Most a járvány miatt voltam kénytelen más szakmát tanulni. De bármilyen ok lehet, változik a világ, fejlődik a technika, sokszor kell új dolgokat tanulni. Nyilván attól függ, milyen területen dolgozol vagy tervezel dolgozni. Sok szakmában elvárt a folyamatos továbbképzés is munka mellett.

2021. ápr. 23. 21:05
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Valószínűleg, én dofalmaztam rosszul, úgy értettem, hogy ha valaki akarna se tudna már tanulni, mert nincs hozzá képessége?

2021. ápr. 23. 21:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem van. Nyilván új információt mindig képes lesz valaki befogadni, ameddig nincs súlyos agyi betegsége (esetleg azon az áron, hogy a rég megtanultakból felejt valamennyit). Viszont új, bonyolultabb koncepciókkal bizony meggyűlhet az ember baja. Az absztrakt tudományokban, pl. matematikában vagy elméleti fizikában van az a szint, ahol az ember eléri a korlátait. Van aki előbb, van aki később. Nem csoda, hogy az említett tudományterületek jelenlegi "sztárjai" olyan kivételes tehetséggel születtek, ami borzasztó ritka - és még ők is valahol el fogják érni a személyes határaikat.
2021. ápr. 23. 21:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Mindenkinek van egy bizonyos küszöbszintje, egyénre jellemző, hogy valakinek ez mikor jön el. Vannak emberek, akiknek ez a 10.-es trigonometria, másoknak az atomfizika, de az intelligenciánknak vannak korlátai.

Az IQ szint mérésével ezt meg lehet saccolni, de többtényezős ennél a dolog.

2021. ápr. 23. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!