A technikum kevesebbet vagy többet ér mint egy középszintü érettségi?
Ha valahova infó érettségi kell, akkor azt a két infós érettségivel szerezheted meg. Abból az egyik a szakmai infó, ahol van pl programozás is és a szóbeli nehezebb, a másik a normál infós, ahol csak egyszerű office os feladatok vannak. Nem tudom sajnos a nevüket, de oktatasi hivatal oldalán az érettségik között megtalálható.
Technikummal nem tudod kiváltani, mert az nem érettségi, hiába tudsz papíron többet, nem számít.
Plusz pontnak abban az esetben minősül a technikum, ha hasonló területen tanulsz tovább, de még így se biztos, szóval érdemes ennek utána járnod (ez fejfájósabb dolog, de a kinézett egyetem oldalán vagy egy óra google segít ebben).
Hiába fogadják el az infót, attól még sok helyre nem fog plusz pontnak számítani, pl matek szakra miért is számítana? Van ugyan infó a szakon, épp ezért fogadják el, de nincs annyi infó, hogy plusz pontot érjen.
Felvi kalkulátorát amúgy szerintem nézd meg, biztosan megválaszolja pár kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!