Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A technikum kevesebbet vagy...

A technikum kevesebbet vagy többet ér mint egy középszintü érettségi?

Figyelt kérdés
Nincs infó érettségim de viszont megvan a rendszergazda technikumom és infó érettségi helyett azt be számolják (állitólag a közép infó könnyebb mint a technikusi) a tovább tanulásba ha egyetemi szakképzésbe szeretnék továbbtanuli? (nem infós szak de infó középszintet is elfogadnak) bocsi ha hülyén fogalmaztam meg

2021. ápr. 20. 13:14
 1/4 anonim ***** válasza:
49%
Többet
2021. ápr. 20. 13:21
 2/4 anonim ***** válasza:
54%
Többet, mivel a technikum elvégzéséhez követelmény az érettségi, logikus hogy felette van
2021. ápr. 20. 13:23
 3/4 A kérdező kommentje:
És ha valahova infó érettségi kell felvételeinel ki lehet váltani technikummal?
2021. ápr. 20. 14:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha valahova infó érettségi kell, akkor azt a két infós érettségivel szerezheted meg. Abból az egyik a szakmai infó, ahol van pl programozás is és a szóbeli nehezebb, a másik a normál infós, ahol csak egyszerű office os feladatok vannak. Nem tudom sajnos a nevüket, de oktatasi hivatal oldalán az érettségik között megtalálható.

Technikummal nem tudod kiváltani, mert az nem érettségi, hiába tudsz papíron többet, nem számít.

Plusz pontnak abban az esetben minősül a technikum, ha hasonló területen tanulsz tovább, de még így se biztos, szóval érdemes ennek utána járnod (ez fejfájósabb dolog, de a kinézett egyetem oldalán vagy egy óra google segít ebben).

Hiába fogadják el az infót, attól még sok helyre nem fog plusz pontnak számítani, pl matek szakra miért is számítana? Van ugyan infó a szakon, épp ezért fogadják el, de nincs annyi infó, hogy plusz pontot érjen.

Felvi kalkulátorát amúgy szerintem nézd meg, biztosan megválaszolja pár kérdésed.

2021. ápr. 20. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!