Corvinus Székesfehérváron, vagy Debreceni Egyetem?
Figyelt kérdés
Terveim szerint lehet hogy sportközgazdásznak jelentkeznék majd mesterképzésre. Viszont nem tudom melyik egyetemet válasszam. Amik miatt vacillálok: nekem úgy tűnik, a debreceni egyetemista és városi élet sokkal jobb, emelett röplabdázok is, és ugye ott vannak jobb csapatok általánosan. Viszont gondolom (habár nem tudom biztosan), hogy ha Corvinusos végzettségem van, az lehet, hogy később többet ér, avagy jobb kapcsolatokat, lehetőségeket teremt. Ezt persze még nem tudom első kézből. Emellett persze közelebb lenne a lakhelyemhez, és Pesthez Fehérvár, de igazából az utazgatás 2-3 hetente nem lenne probléma. Vélemények? Melyik lenne jobb döntés?
Gondolom, hogy Budapesten jobb, viszont ilyen képzés csak ezen a két helyen van. Köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még!
2021. ápr. 15. 22:58
5/13 anonim válasza:
A Debreceni egyetem presztízse sem olyan rossz, főleg, ha a Corvinus kihelyezett karával kell összehasonlítani. A diákélet biztosan jobb Debrecenben, a város is nagyobb és talán egy diáknak több szórakozási, kikapcsolódási, lehetőséget nyújt mint Székesfehérvár. Az tény, hogy Debrecen messzebb van Bp-től és a Balatontól is. A kirándulási lehetőség kevesebb Debrecen környékén, és több időbe telik utazgatni az ország nyugati részeire, viszont külföldre könnyebb a repülőtér miatt. Szerintem nézd meg mindkét várost és az egyetemeiket személyesen és az alapján könnyebb a döntés.
2021. ápr. 22. 20:22
6/13 anonim válasza:
Debrecen a jövő városa.
Nemzetközi szinten Budapesten és Debrecenen kívül nem is jegyeznek egy nagyvárosunkat sem - sajnos!
2021. ápr. 22. 20:27
7/13 anonim válasza:
Debrecent sem jegyzik nemzetközi szinten. Csak Budapest értékelhető város nemzetközi viszonylatban.
2021. ápr. 22. 20:58
8/13 anonim válasza:
6-os, Debrecenen kívül azért van még néhány elismert megyeszékhely, a szegedi és pécsi egyetem is elég erős.
7-es, a hülyeséggel nem vitatkoznék, Budapest egy főváros és nem megyeszékhely így teljesen más kategória. Nyilván Budapest nemzetközileg ismertebb az ország fővárosaként. De ha már az egyetemek nemzetközi elismertségét nézzük akkor nem ennyire szuper Budapest sem mint ahogy azt a fővárosi rangja indokolná: A magyar egyetemek sorrendje a 2021-es Quacquarelli Symonds (QS) egyetemi rangsor szerint: Szegedi Tudományegyetem (501-510. hely), Debreceni Egyetem (521-530. hely), Eötvös Loránd Tudományegyetem (601-650. hely), a Pécsi Tudományegyetem (651-700. hely), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (801-1000. hely), a Corvinus Egyetem (801-1000. hely), a Szent István Egyetem (801-1000. hely) és a Miskolci Egyetem (801-1000. hely)
2021. ápr. 22. 21:50
9/13 anonim válasza:
Nem az egyetemekről beszéltünk, hanem a városokról.
2021. ápr. 22. 22:16
10/13 anonim válasza:
7-es: nem untatlak a felsorolással...
Melyik magyar városról olvashatsz (ilyen) cikkeket a Financial Times-ban?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!