Hol kellene tovább tanulnom, hogy később az FBI-nál profilozó lehessek?
Állampolgárságot #megoldani#...?
Nagyon álmodozós korszakban vagy még...
Ha 3 év múlva megkérdezem hol akarsz tovább tanulni, nem lennék meglepve ha már csak sima járőr akarnál lenni Magyarországon :D
Én is így kezdtem, nagy Sherlock akartam lenni még 9.-ben aztán kiderült, hogy olyan ára van, hogy meg kell műtetni a szememet és addig tartott a nagy álmodozás :D
Ebből ki is derült, hogy mennyire akartam én azt.
Most vagy troll kérdés, ami elég nagy baj, vagy komolyan gondolja, ami tényleg nagyobb baj.
Egyébként: angolul tanusz veszettül, rendőrtisztit elvégzed, nyomozó leszel, pszichológiát is elvégzed és doktorálsz belőle. Keresel egy munkahelyet az USA-ban (nem az FBI-nál, hanem máshol, privát cégnél) ahol biztosítanak vízumot, dolgozol vízummal 2-3 évet. Utána jelentkezel zöldkártyára, azzal dolgozol még 5-6-8 évet, utána állampolgársági vizsga. Nyilván 0 tapasztalattal nem leszel egyből FBI ügynök, de így már olyan esélyekkel indulsz 50 éves korodban (mert kb addigra jutsz oda) mint egy pályakezdő helyi polgár.
Dehogynem!
Magyarországon rengeteg lehetőséged van és sokkal jobb esélyekkel indulsz.
Itthon is van "FBI", csak itthon nincs ilyen külön elnevezése. Bűnügyi nyomozónak kell tanulnod ha hasonló munkakörben akarsz dolgozni.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Első lépésben... Aztán ott majd szépen kiderül, hogy egyáltalán az alapképzés után tudsz-e olyan irányba továbbmenni, ami pl. a bűnügyi nyomozás felé visz. Másoddiplomaként biztosan nem árt a pszichológia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!