Gyógytornásznak vagy ápolónak tanuljak?
Sziasztok!
11.-es vagyok de sokat gondolkozom azon, hogy hova menjek tovább tanulni. Eddig gyógytornásznak gondoltam, de kicsit aggódok, hogy nehéz lenne elhelyezkedni.
Mondjuk, fontos megemlítenem, hogy mindenképpen Németországba fogok költözni, tehát az, hogy Magyarországon melyik a keresettebb nem játszik szerepet. Ha esetleg valaki tud arról, hogy Németországban melyik a keresettebb, és le is írja, azt megköszönöm.
Illetve, azt hallottam, hogy az ápoló nemzetközi diplomát ad. A gyógytornászi nem? Az is az ápolás és betegellátás szakba tartozik, nekem úgy lenne logikus, ha az is nemzetközi diplomát adna.
Még annyi, hogy az SZTE és a PTE között vacillálok, ha valakinek bármelyikkel van tapasztalata, az megosztaná?
Köszi!
Köszönöm szépen! Azóta gondolkoztam és a gyógytornász valóban szimpatikusabbnak tűnik. Nekik mégsem kell éjszakázni, vagy rendszertelen időpontokban dolgozni és akár magánpraxist is nyithatnak.
A Semmelweis az ahova eddig menni szerettem volna, de úgy hallottam, hogy nem túl gyakorlat orientált, ami számomra fontos szempont.
#1 vagyok. Az ismerősömnek nagyon korrekt a munkaideje, a napi 8 óra az 6 óra gyógytorna a többi 2 meg adminisztráció, ha ügyes az ember akkor azt gyorsabban is letudja.
Ő Semmelweises volt, azt mondta magas színvonalú a képzés, viszont Szegeden hasonló színvonalon kevésbé "szivatják" az embert. Ezt egy ott tanuló ismerősöm is alátmasztotta, azt mondta nagyon rendes, jó tanárokat kapott eddig.
Köszönöm! Igen, én is hallottam arról, hogy a Semmelweisen elég sokat szívatnak. Ez sem túl vonzó benne.
A Debreceni Egyetem is tetszik, az egyetlen bajom vele, hogy irtó messze van onnan ahol lakom. De ha azt mondod, hogy sok a gyakorlat, akkor még átgondolom.
A gyógytornász sosem dolgozik éjszaka, vagy karácsonykor.
Ez most lehet nem szempont, de 40 évesen az lesz.
És ha egy másik gyógytornász beteg, neked nem kell átszervezni a napodat, mert valakinek azonnal helyettesítenie kell, míg az apolónak sajnos muszáj, mert másképp nem működik az osztály.
Gondold át ezeket, komoly érvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!