Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki tud 2. világháborús...

Valaki tud 2. világháborús filmet/dokumentumfilmet törire?

Figyelt kérdés
Most fogok irni tori TZ-t a 2.vh-bol es megtanultam az egeszet de eleg nehezen megy a fejembe, melle ha nezek egy jol osszeszedett filmet mindent megjegyzek. Sajnos a Zanza es tarsai nekem mar eleg unalmasak es hatezerszer meghallgattam, viszont eleg fontos lenne hogy ez most jol menjen kulonben megbuktat a tanarom es nem erettsegizhetek:( 4es atlag folott vagyok de tori nagyon nem megy epp a nehezen tanulas es magolas meg bena jegyzetek miatt. Valaki tud esetleg olyan filmet amiben benne van minden amit a tananyagban kernek es az osszes fontos esemenyt atfogja az elejetol a vegeig? Lehet egyetemes tori, de magyar toris filmeket is nagyon szivesen fogadok, koszonom elore is

2021. ápr. 4. 18:50
 1/6 anonim ***** válasza:
9%

Lehet itt filmezgetni persze, de úgy kell megtanulni ahogy a tanár kéri, ahogy a töri könyvedben van, nem ahogy a filmbe látod, hiszen az csak egy film.

A háború virágai

A zongorista

Ennyi jutott eszembe

2021. ápr. 4. 18:54
 2/6 anonim ***** válasza:
96%

Mielőtt az egyes által írt filemeket megnéznéd, gyorsan leírom, hogy ezek nem dokumentumfilmek.

Játéknfilmnek első osztályuak valóban, de neked most nem ez kell.

2021. ápr. 4. 18:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen, foleg dokut keresek, a zongoristat meg mar lattam:)
2021. ápr. 4. 22:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Olyan dokumentumfilmek nem nagyon vannak, amik úgy egészben a világháborúról szólnak, nem is nézné senki, ha 10 percen keresztül sorolnák hogy melyik országnak ki volt a vezetője s mikor léptek be a háborúba. Dokumentumfilmek olyanok vannak, hogy pl. a sztálingrádi csatáról szól az egész film. Ahhoz hogy az egész témát lefedd több száz órányit kéne megnézni.
2021. ápr. 4. 23:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Dunkirk

A LEGJOBB

2021. ápr. 5. 15:28
 6/6 anonim ***** válasza:
52%

#5:

Annyira örülnék hogyha felfogná a sok válaszoló, hogyha egy film történelmi témát dolgoz fel, és állítólag "Valós események alapján készült" attól nem lesz egyből dokumentumfilm.

Elmondom, hogy a Dunkirkből mit tanulhatnál a TZ-re: A szövetségesek visszaszorultak Dunkirkhez, az angolok hadi és polgári hajókkal kimenteték őket. Esetleg pár dátumot még. Azt hogy hogyan jött az áradás ami felemlte a hjót, meg melyik német pilótát hogy lőtték le, meg mittudomén mik voltak még benne, nem valószínű hogy kérdezik a dolgozatban. Meg egyébként is egy történelmileg teljesen hiteltelen film.

2021. ápr. 5. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!