Ha az okj megszűnik, akkor már nem is lesznek többé pár hónap alatt elvégezhető tanfolyamok?
Szeretnék kitanulni egyetem mellett valami szakmát, ami pár hónapos, vagy kevesebb mint 1 éves.
Illetve anyukám is gondolt rá, hogy elvégez majd jövőre egy dajka képzőt, ami eddig 4 hónap volt kb, de most az is meghosszabbodik évekre?
Lesz még egyáltalán olyan tanfolyam ami pár hónap alatt elvégezhető lesz, vagy minden 3-4 év hosszúságú lesz?
+1 “ mostantól 2 éves kozmetikus képzés keretén belül lehet valaki műkörmös.”
Ez egy teljesen jogos lépés. Ezzel védik a munkavállalókat is, ugyanis nincs szükség alacsonyan képzett kontárokra. Hatalmas túlképzés van kozmetikusból, műkörmösből is. Mi a fenének ennyi? Jobban járunk kevesebb, jobban képzett kozmetikus-műkörmössel. Nevetséges, hogy 10-ből 9 munkanélküli nőismerősömnek a műkörmös, sminkes szakmák jutnak egyből az eszébe. Jó, hogy komolyítanak a képzésen. Nem kellenek dilettáns kontárok.
"Nevetséges, hogy 10-ből 9 munkanélküli nőismerősömnek a műkörmös, sminkes szakmák jutnak egyből az eszébe. Jó, hogy komolyítanak a képzésen. Nem kellenek dilettáns kontárok."
Erre meg annyi, hogy piaci környezetben a piac kiválogatja magának aki kell. Ha szar a műkörmös akkor nem mennek hozzá, ha jó akkor mennek. Nem tudom milyen alapon gondolod, hogy 2 évig tanulja valaki azt amit önszorgalomból 6 hónap alatt simán megtanul akkor belőle aztán hiper szuper körmös lesz.
Aha, szóval asztalos = háziorvos :DDD Na most aztán meggyőztél! Ezentúl 9 évnél rövidebb képzésekre nem is jelentkezek :)
Annyira jellemző, hogy nagy szája van, de amikor értelmes érveket kellene felhoznia, akkor már semmit nem tud, csak eltűnik, mint szürke szamár a ködben, majd kínjában egy olyan példát talál, amin még egy óvodás is nevetne.
A háziorvost arra az idétlen véleményedre mondtam, hogy “majd a piac kiszelektálja” (a gyenge műkörmöst). Szerintem jobb, ha a suli szelektálja ki, nem embereken kísérletezik. Majd a háziorvost is a piac szelektálja ki szerinted?
Asztalos: szerintem mégis mennyi idő kell egy jó asztalos kiképzéséhez? Aki tényleg meg tud csinálni magas (gyári) minőségben bármit, ami kijön a keze közül, az tökéletes mestermunka, és betartja az összes minőségbiztosítási stb. szabványokat? A németek szerint ez 3 év. Szerinted? Mennyire saccolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!