Melyik szakra menjek át? Megéri egyáltalán váltani?
Sziasztok!
Mechatronikai mérnök hallgató vagyok, a negyedik félévnél tartok és úgy érzem, rosszul választottam szakot.
Nincs meg bennem az a motiváció, mint a csoporttársaimban. Folyamatosan nehézségekbe ütközöm, emiatt egyre demotiváltabb leszek.
Mindig mikor nekiállok tanulni, csak a kudarccal szembesülök és rá kell jönnöm, hogy ez a szak nem nekem való.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen szakok vannak, ahol folytathatnám a tanulmányaimat, esetleg jóváírják a tárgyaimat, de nem kell programozni (az elektrotechnikával kapcsolatos tárgyakat is szívesen elengedném :D) ? Illetve így a “végén” megéri-e egyáltalán váltani, vagy csorogjak át valahogy?
Szerintem ne engedd, hogy csoporttársaidat látván elbizonytalanodj, nem mindenki halad egyenlő ritmusban és sok tényező miatt tűnhet úgy, hogy más jobb vagy motiváltabb. Te is vagy olyan jó, mint ők, és ha már megcsináltál 4 félévet, nagy kár lenne elengedni és teljesen újból kezdeni valami mást. Persze ez csak akkor igaz, ha alapból érdekel a mérnöki tudomány.
Én azt tudnám neked javasolni, hogy próbáld megtalálni a szakmában azokat a részeket, amik jobban érdekelnek és utána Msc-n van lehetőséged viszonylag sok helyre átképezni magad. Akár más mérnöki területre vagy azt hiszem a gazdasági szakokra is van valamennyi átjárás.
Köszönöm az építő hozzászólásokat! :D
Arra jutottam, hogy erőt kell vennem magamon és folytatni ezt a szakot, talán így járok a legjobban.
Megpróbálom ebben a szakban megtalálni a hozzám közelebb álló tárgyakat és azokra összpontosítani, a többit meg túlélni valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!