Emelt biológia érettségire hogyan készüljek egyedül?
Jövőre szeretnék érettségizni, eddig nem nagyon foglalkoztam a biosszal, úgyhogy az alapokról kezdeném.
Ha a gimis mozaikos könyveket megtanulom és az eddigi érettségis feladatsorokat gyakorlom az elég?
Szóbelire mik a követelmények, egyáltalán hogyan működik? Arra hogyan készülhetek, hogyan dolgozzam ki a tételeket, és mi alapján? Kísérletek is lesznek vagy ilyesmi?
Szóbeli vagy írásbeli a nehezebb?
Amik szerintem jó elméleti könyvek: Mozaik 10,11,12 és Nagy Etele összefoglalója.
Minél több korábbi érettségi feladatot oldogass.
A szóbeli 2 részből áll, kísérlet nincs emelt szinten (vannak fontos kísérletek, de azt csak elméletben kérdezik pl Avery-Griffith kísérlet de gondolom nem erre gondoltál). Az A rész egy téma kérdésekkel a B rész pedig egy szöveg hozzá kérdésekkel. Szóbelire gyakorló kömyvnek jó a 130 tétel biológiából könyv.
A követelményrendszert és a szóbeli témaköröket itt találod:
(Szerintem jövőre sem fog nagyon változni)
Mindenkinek más a nehezebb, talán az írásbelit mondanám nehezebbnek. Fontos tudnod, hogy nem a megtanult anyagot kérik vissza szó szerint, hanem a megtanult anyagot kell tudnod hasznosítani, logikusan átgondolni. Pl van sok diagramos, szöveges feladat ami alapján kell megodanod a feladatot.
Ha tudsz én fogadnék a helyedben az évre különtanárt, sok az anyag, jó ha valaki kikérdez, valamint a nehezebb részeket mint genetikai számítások, biokémia könnyebb hozzáértővel megtanulni. Vagy esetleg valamilyen felkészítőre beíratkozni, azzal mondjuk nincs tapasztalatom.
A Magister Universitas felkészítőjét tudom javasolni.
Jelenleg benne vagyok és nagyon jó. Megkaptunk minden írásbeli és szóbeli tételt kidolgozva illetve péntekenként van 17:00-20:30 között online óra amikor a nehezebb témaköröket átbeszéljük. Természetesen rögzítve van az óra így bármikor vissza tudod hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!