Szerintetek hogyan lesz megtartva az érettségi? 2021
Tippelni nem merek. Viszont azt ne felejtse el senki, hogy a tavaly sem a könnyítés volt a lényeg, hanem a gócpontok kialakulásának megakadályozása. Ezt azóta elfelejtették, mióta lett vakcina. Csakhogy, a tanárok kaphatnak csak, de a diákok is ugyanúgy ki vannak téve mindennek. Egy kis túlzással tavaly és ősszel a napi fertőzöttek száma volt kb ekkora, mint az elmúlt napok/hetek halálozása. Én nem szeretném, hogy töröljék el az érettségit, mert idáig mar elszenvedtem magam. Viszont ne legyek ki téve veszélynek és a helyzetünket vegyék figyelembe. Hiába “megy flottul a digitális oktatás”, ezt csak a kívülállók látják így. Napi szinten megküzdök az internettel és a szemem határait feszegetem a napi kijelező bámulással. Nincs minden óra megtartva, matekból csak videókat kapunk, kb hetente 1-et, ha minden jól megy (és kb annyit veszel ki belőle, hogy a tanár megoldogatja a feladatokat magában). A nyelveken nagyon lassan haladunk, nem érteni jól mindent. Jó esetben 2 érettségi feladat fér bele 1 tanórába. Biosz faktos vagyok, az anyag teljesen kínai, csak vázlatokat kapunk, utána pedig 45 percben 1-1,5 hét tananyagát megpróbálja elmagyarázni a tanár. Hiába van konzultációs óra, már 2x voltam 1-1 ilyen alkalom után karanténabn. Hol 1 diák, hol 1 tanár tesztje lesz pozitív.
Az írásbeli biztos meg lesz tartva, ha addig nem jön a 3. világháború és bombázzák le az iskolákat. A szóbelit nem tudom, a bizottságot már 1 hónapja elkezdték összeszervezni, szóval a kormány még mindig úgy készül, hogy lesz. Bennem kétes érzések vannak, mert töriből, nyelvből jól jönne a szóbeli, talán magyarból is. De egy emelt bioszt azért nem biztos, hogy csinálnék. Sőt, igazából én fakultatívan tartanám meg, aki javítani akar az írásbelijén az mehessen és abból, amiből javítani akar. Sokakat ismerek, akiknek esze ágában sincs egyetemre menni, most akkor őket miért tennénk ki veszélynek, meg általuk másokat? Abban bízok, hogy a szóbeli opcionális lesz. De jósnő nem vagyok, így nem tudom mi lesz. Pláne, ha megjön a sok vakcina és minket is beoltanak. Vagy esetleg tömegesen kerülünk karanténba egy esetleges sikeres újranyitás után.
A kihírdetésig 91 szavazat jött, csak írásbeli lesz, 29% győzött.
Az emberek
67%-a gondolta hogy írásbeli és szóbeli is lesz
29%-a csak szóbelire szavazott
3%-a az ajánlott jegyekre
1%-a pedig azt gondolat hogy semmi nem lesz megtartva
*29%-a csak írásbelire szavazott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!