Közgázra vagy építészetre érdemesebb menni?
Sziasztok!
10.-es vagyok és áprilisig el kell döntenem, hogy jövőre melyik fakultáció(k)ra szeretnék járni, ezzel a továbbtanulási irányomat is meghatározom.
A közgáz (azon belül marketing) és az építészet között gondolkodom,így faktválasztás szempontjából most kéne döntenem. Melyikkel lehet jobban elhelyezkedni, illetve jobban is keresni, nagyobb karriert építeni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Hát ez kb. olyan kérdés, mint hogy a rántott hús vagy a csokitorta finomabb...
Az elhelyezkedési lehetőség nem pusztán a választott szakmától függ, hanem javarészt attól, hogy _te magad_ milyen jó vagy abban a szakmában.
Közgáz esetén matek, töri
Építészet matek, fizika
ha jó vagy akkor mind a kettővel nagyon jól el lehet helyezkedni.
Alapvetően a mérnöki képzések nagyobb presztizsűek, a gazdaságikat folyton büfészaknak hívják.
Én gazdaságit végeztem, szóval csak arról tudok nyilatkozni. Én azt vettem észre, hogy még a gyengébb értelmi képességűek is meg tudták szerezni a diplomát és kapcsolatok nélkül is el tudtak helyezkedni. Nem kimondottan izgalmas karrierút áll előttük, de kényelmesen élnek és van akinek ez a fontosabb.
Mindenesetre ha van agyad, ambíciózus vagy (jó értelemben) és proaktív, akkor eléggé jó pályát lehet a marketinggel befutni
Ha nagyon jó vagy rajzból és fizikából, akkor az építészetet. Ha nem, akkor a marketinget.
Azt tegyük hozzá, hogy nem kötelező kizárólagosan választani. Ha elkezded az építészetet, utána mellé tudod csapni a marketinget is (szombati levelezőn) akár már a műszaki egyetem mellett, akár később, munka mellett. Nem hajt a tatár rengeteg időd van tanulni. Egy mérnöki szak pedig remek alapokat ad később akár menedzserkedéshez, üzleti tevékenységekhez is.
#7: te miről hadoválsz?
Építészről van szò, nem építőmérnökről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!