Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek szociálpedagógus...

Szerintetek szociálpedagógus diploma mellé még milyen képzést, szakot érdemes felvenni?

Figyelt kérdés
2010. aug. 18. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:
gyógypedagógia
2010. aug. 18. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Szociális munka?:) Bár azt lehet utána mesterképzésen is. Esetleg gyógyped?
2010. aug. 18. 14:29
 3/8 A kérdező kommentje:
szociális munkát nem tervezem:)mert akkor inkább a szocpedes diploma többet ér:):). a gyógypedagógia nem rossz ötlet, én is gondoltam rá. esetleg vmi más ötlet?:)
2010. aug. 18. 14:31
 4/8 anonim válasza:

Szociálpolitika, szociológia.

Én szociálpedagógus vagyok, szabadidő szervező specializációval.

2010. aug. 18. 14:33
 5/8 A kérdező kommentje:

azt mesterképzéssel lehet megszerezni, igaz??:$

mesélnél egy kicsit, h milyen lehetőségek vannak így neked állás szempontjából?

amúgy köszönöm a válaszokat.

2010. aug. 18. 14:35
 6/8 anonim válasza:

Nem, ez úgy történt, hogy a szociálpedagógus szakon belül kötelező volt választani ilyen specializációt (nem tudom máshogy kifejezni, mert önállóan nem szak és nem diploma, hanem a diplomámhoz kaptam mellékletként). Az egyik a szabadidő szervezés volt, a másik a romológia.

Sajnos nagyon nehéz ezzel a végzettséggel elhelyezkedni,mert ma Magyarországon például a közoktatási intézményeknek általában nincs erre anyagi fedezetük, hogy külön alkalmazzanak szocpedagógust, gyermekvédelmist, stb., hanem egy pedagógus látja el félállásban. Civil szervezeteknél látok még reményt az elhelyezkedésre, csak ott sem mindegy mekkora a szervezet, mert ugye állami segítséget nem kap, a pályázati források dominálnak bevételi szempontból, és fontos, hogy ez azért stabil legyen. Egyébként fogyatékossággal élő emberek érdekvédelmi szervezeténél dolgozom, de a munkám nem kapcsolódik közvetlenül a végzettségemhez.

2010. aug. 18. 14:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is szocped, családped. szakiránnyal. Nálunk ezt lehetett :-)

Érdemes mellé gyógyped, vagy olyan szakirányú továbbképzés, ami érdekel. NAgyon sokféle létezik, ahová lehet menni!

2011. nov. 4. 15:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Én ha újrakezdeném, tanítót is végeznék. Bár napközis elvileg így is lehetnék.

De kérdés, Téged mi érdekelt amikor a kérdést írtad hihi.

Azóta vajon mit választottál?

2011. nov. 4. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!