Mi a véleményetek erről a szakról?
Turizmus vendéglátásos hallgatók általában diplomás recepciósok vagy valami nagyon hasonló.
Vagyis én ezt láttam mindig, hogy aki ilyen területen tanul az valami recepciós munkát végez.
Kedves 6-os:)
Turizmus-vendéglátás szakon végeztem 2017ben, de a kötelező szakmai gyakomon kívül (ami természetesen külföldön volt) soha nem dolgoztam a vendéglátásban. SSC-ben helyezkedtem el és jelenleg 600k+ a bruttóm (vidéken!) valamint rengeteg extra juttatásom van. gondolom azt mondanom sem kell hogy a koronavírus alatt 25%-ot nőtt a bérem. szóval nem minden turizmusos lesz diplomás recis:)
Turizmuson végeztem idén a Corvinuson, én sem vagyok "diplomás recis". Még anno diákként, 1. évem után dolgoztam 5 hónapot szállodában recepción, de ennyi, utána mukltiknál helyezkedtem el és még a tanulmányokhoz is kötődött.
Szerintem ha ezen a szakon vagy és nem csak tanulsz, hanem csinálsz mást is mellette, pl. gyakornoki munkák, hallgatói szervezeti tevékenység, akkor nem lesz gond. Én most is egy multinál dolgozom, augusztusban vették fel ide már teljes állásba, mint pályakezdő, és csak most januárban végeztem.
Annyiban egyetértek a többi válaszolóval, hogy szerintem sem a legértékesebb diploma viszont. Nálunk egész sokan átmentek marketingre, meg páran nemzetközi gazdálkodásra. Szóval ha érdekel, vágj bele, max ha nagyon nem tetszik, tudsz szakot váltanim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!